Saturday, 31 October 2015

TREND MASA KINI MENYERET PIHAK ISTANA UNTUK MEMIHAK KEPADA PIHAK YANG BERKEPENTINGAN!!!

TOLAK BR1M ... MANSUHKAN GST
BR1M bukan untuk yang kaya dan tak kan terkesan dengan GST


Yang kurang berkemampuan dapat BR1M namun tak dapat membantu dengan adanya GST yang tak kenal miskin atau kaya!!!


Suara Rakyat


Terbaik Sultan Johor Darul Ta'zim... Daulat Tuanku !!!Terima kasih Tuanku kerana memahami kesusahan rakyat.

Terima kasih Tuanku kerana memahami kesusahan rakyat.
Menteri DAM awak di mana !!! Kamu MP Pontian, Johor.. Sedar tak atau FAHAM ke tak titah baginda Sultan Johor !!! MP BN-Pontian di Johor sudah MURKA sama Tuanku..


Adakah Menteri DAM berani mengatakan Tuanku tak paham GST sepertimana beliau mengatakan Tun Mahathir atau sesiapa saja yang menolak GST !!!
Alangkah baiknya jika Sultan-sultan atau Raja negeri lain mencontohinya. Menjunjung kasih Tuanku...
Alhamdulillah Admin bangga & bersyukur jd ‪#‎BangsaJohor‬ ..


Mudah-mudahan Kerajaan Johor boleh batalkan GST diNegeri Johor, jadi pemberian BR1M pun dibatalkan untuk rakyat Johor SAHAJA. Dari itu rakyat Johor yang kesempitan, Mintalah pada Kerajaan Negeri Johor, atau pada Pihak Istana Johor.

2 comments:

akmy said...

Rakyat disusahkan oleh mereka yang sengaja hendakkan rakyat memberontak menentang kerajaan…asas kepada GST ialah “Pertama, daripada dua cukai jadi satu cukai iaitu 16 peratus menjadi 6 peratus sahaja, banyak barangan yang daripada mahal menjadi makin murah, harga boleh direbat daripada kerajaan oleh pembekal, pengilang dan pengedar, serta bukti yang paling jelas adalah sebanyak 160 daripada 190 buah negara yang telah menggunakan cukai GST ini,”GST adalah selaras Akta Kawalan Harga dan Anti Pencatutan di mana peniaga tidak boleh mengenakan harga jualan dengan kadar yang sangat tinggi kerana kerajaan mampu mengawal harga berdasarkan sistem rebat yang dikenakan kepada setiap peniaga, pengilang mahupun pembekal…“Di sini semua pihak akan dapat manfaatnya, baik dari segi peniaga akan mendapat keuntungan, pengguna dapat berbelanja dengan harga di bawah kawal manakala kerajaan akan mendapat sumber pendapatan daripada percukaian yang akhirnya cukai tersebut akan dinikmati oleh semua pihak,” …bukan lagi setakat tulisan, banyak kedai sekarang ini menjual barangan lebih murah dari sebelum GST…dulu ramai peniaga yang tidak faham atau buat2 tak cerdik dengan gunakan harga lama pada cukai 10% dan 6 % tambah lagi GST 6%...”haiya sikalang halega sulah nek GST punya pasal”…mau tidaknya rakyat mengamuk…tapi yang pasti terus tak mau dengan GST ni ialah peniaga billion2 yang dulunya dapat elak “juta2” tak bayar elak cukai,…dannn jangan lupa apa yang tersirat dalam soal “tidak dapat lagi dapat meneruskan “untung buta” berbillion dari duit rakyat Malaysia…Satu lagi mesin cetak duit yang amat menguntungkan dan bakal dihapuskan oleh Najib adalah mesin slot. Semenjak 1980-an, perniagaan ini telah menjana keuntungan dianggarkan lebih RM10 bilion setahun di mana 70% daripada perniagaan tersebut dikuasai oleh keluarga Vincent Tan”… ”Malaysia Today melaporkan, Francis Yeoh memperolehi pendapatan berjumlah RM15 sehingga 29 bilion sepanjang 21 tahun menerusi syarikatnya YTL Power Generation Sdn. Bhd dan bakal memperolehi RM25 sehingga 30 bilion lagi sekiranya kerajaan bersetuju untuk menyambung Perjanjian Pembelian Tenaga (PPA) dengan Tenaga Nasional Bhd untuk selama 25 tahun lagi”… sejak tahun lalu terdapat gosip bahawa Tony Pua menyerang 1MDB sebagai menjaga kepentingan YTL yang telah kalah tender dengan 1MDB…mengenai 1MDB ni juga, Dr. Tan Seng Giaw, Timbalan Pengerusi PAC berkata jika kamu (Tony Pua) tidak mempunyai bukti, hanya bercakap sahaja, lebih baik tutup mulut…kesimpulannya segala isu dikumpul, diadun menjadi fitnah untuk menjatuhkan kerajaan dimana masing2 yang terlibat menyembunyikan niat sebenarnya sedangkan …"Saya tidak akan buat laporan polis menentang sesiapa. Saya tidak punya cukup bukti".Malaysian Insider 10 Oktober 2015…

Anonymous said...

Hidup Najib..Hidup Umno.Kita sapu bersih semua dlm Pru 14.Kami x takut dgn isu dan fitnah.Kerana parti kami adalah parti keramat org melayu yg mempunyai 4 juta ahli.Kami akan patuh pada raja2 dan melindungi agama Islam.Siapa yg menghina pemimpin kami dan parti kami umpama bermain api yg merah menyala untk membakar mereka.