Saturday, 10 October 2015

BENARKAH FAKTA YANG KU BACA INI? BAHAYA,BAHAYA.......

KENAPA KERABAT JOHOR BEGITU VOKAL DALAM ISU 1MDB ..???

APA KAITAN PERKONGSIAN RAJA JOHOR DENGAN YTL ???

BERAPA JUMLAH PELABURAN BERSAMA YTL DAN SIPP MILIK SULTAN JOHOR??


APA MASALAH YANG MEREKA HADAPI DALAM PROJEK JANAKUASA DI JOHOR BHARU???RAKYAT PERLU AMBIL TAHU KISAH DISEBALIK KELANTANGAN KERABAT JOHOR MENJATUHKAN IMEJ PERDANA MENTERI DAN 1MDB.

Najib cari projek untuk 1MDB syarikat kepunyaan kerajaan, kepunyaan rakyat... Sultan Johor kongsi dengan YTL melalui syarikat peribadi raja sipp.... BUKAN SYARIKAT KERAJAAN NEGERI JOHOR.

Kalau kerabat raja pun mahu berniaga diJohor, rakyat lain langsung tak ada peluang.. Hanya towkey2 cina saja yang mampu kongsi dengan raja.

 YTL Power had teamed up with the Sultan of Johor, Sultan Ibrahim Sultan Iskandar, via SIPP Energy Sdn Bhd, to bid for the RM11bil project. However the YTL-SIPP consortium lost out to the government-backed 1Malaysia Development Bhd (1MDB) for the award.

YTL dan SIPP kepunyaan Sultan Johor dapat kontrak bina janakuasa di Pasir Gudang... tapi setelah berjaya YTL nak minta naikkan harga kontrak pulak.. parah lah TNB dan kerajaan malaysia.... nampak cara cina berniaga menipu!!!

Bukan kita nak derhaka pada raja.. tapi bila raja kongsi dengan cina dan berlawan dengan syarikat kerajaan memang masalah laa.. bila kalah bidaan, macam2 raja boleh buat... Bidaan dalam negeri dia gerenti dia yg dapat dan harga pulak berapa cina suruh minta akan dapat.

Dulu aku pelik juga kenapa TMJ usik Najib dalam isu nothing to hide.sekarang barulah aku faham!

2 comments:

Anonymous said...

Jho low tu sapa? Tlg tanya najib..

Anonymous said...

Bodo