Sunday, 28 September 2014

MATI PUCUK? HIDUP PUN MERANA!!! KAYA PUN TAK GUNA!!!


PETUA LELAKI MENJAGA TENAGA BATIN!!!


- Jangan amalkan minum air batu kerana ia akan mengakibatkan zakar menjadi sejuk serta lembik. Akibatnya zakar ngilu apabila bersama dengan isteri. Batang zakar harus sentiasa panas.

- Usah amalkan makan makanan bersifat sejuk atau telah sejuk dan dibekukan. Ia boleh mengakibatkan air mani cair dan terpancut awal.

- Jangan terus minum air selepas makan nasi, minum hanya setelah 2 minit suapan terakhir.


- Jangan hembus nafas ketika minum, tahan nafas. Ini membantu mengelakkan dari mudah lelah ketika bersama isteri (jimak).

- Jangan makan nasi sejuk, panaskan dahulu.

- Jangan makan nasi berulamkan air. Minum air setelah selesai makan nasi, melainkan jika tercekik. Kesannya sama seperti minum air batu.

- Elakkan minum air ketika badan sedang panas, selepas berlari atau bekerja berat. Berehatlah terlebih dahulu, sejukkan badan, kemudian baharulah minum air.

- Jangan makan kepak ayam daging kerana ia melemahkan zakar

- Jika berumur lebih 30 tahun, elakkan dari jimak lebih dari 3 kali seminggu, kerana perlu cukup masa membina kembali tenaga batin.

- Jangan buang air kecil di atas tanah atau ketika berendam dalam air.

- Jangan melakukan hubungan kelamin ketika isteri sedang haid kerana ia bukan saja haram di sisi agama Islam tetapi juga boleh mendatangkan penyakit.


- Kurangkan dari memakan pisang Embun.

- Elakkan amalan melancap kerana ia memaksa mani keluar dan melemahkan zakar.

- Jauhi makan makanan yang kuahnya berlinang kerana ia melemahkan zakar

- Tidak digalakkan mengadakan hubungan kelamin di dalam air.

- Selepas melakukan hubungan kelamin, rehat dulu 15 minit. Kemudian barulah minum air.

- Jangan biarkan pinggang terhentak dengan kuat kerana mengakibatkan mati pucuk.

- Jangan biarkan zakar terendam begitu lama selepas klimaks.

- Elakkan dari buang air ditempat air bertakung, carilah tempat yang kering dahulu kemudian buang air besar. Ini melatih mengawal otot zakar dengan baik.

- Jangan biarkan isteri menindih zakar ketika tidur. Aliran darah yg sempurna amat perlu pada zakar kerana waktu tidur darah menuju zakar. Tindihan dari paha dan lutut yg sejuk membantutkan aliran.

- Elakkan minum air selepas jan 11.00 malam walaupun air panas kerana ia melemahkan otot pinggang dan membawa sengal badan.

- Jangan cungkil gigi dengan kemuncut (tangkai bunga lalang) kerana ia mengakibatkan zakar jadi ngilu dan kurang bertenaga.

- Jangan bersetubuh dengan perempuan yang jauh lebih tua.


BEGITULAH ADANYA!!!

No comments: