Friday, 28 August 2015

MAHATHIR TERUS MEMBURU NAJIB! GAYANYA BUKAN MAHU MENEGUR,TAPI MAHU MENGGUGUR!!!


Bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad kelihatan terdesak apabila sering menggesa nama penderma dari timur tengah yang menderma sebanyak RM2.6 kepada Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak didedahkan.

Kali ini, beliau menggesa Timbalan Perdana Menteri Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi untuk mendedahkan siapa penderma tersebut.

Mahathir berkata, beliau mencabar timbalan perdana menteri untuk mendedahkan siapa gerangan yang baik hati dari timur tengah itu memandangkan Zahid sebelum ini mengakui pernah bertemu 'keluarga' penderma tersebut.

"Timbalan perdana menteri yang baharu berkata, beliau sudah berjumpa dengan orang Arab yang memberi derma tersebut. Jadi biar beliau buktika orang Arab ini ada duit yang banyak untuk diberi kepada Malaysia dan banyak negara lain.
"Negara mana? Dari mana sumber duit itu? Apakah perniagaan yang dilakukannya? Apakah nama bank yang digunakannya?

"Tunjukkan akaun dia dalam bank, cek yang dikeluarkannya, khususnya wang AS$700 juta itu. Bank penerima sepatutnya memegang cek tersebut," kata Mahathir menerusi entri terbaru di blog miliknya.

Nampaknya keadaan Mahathir begitu terdesak ingin mengetahu siapa dermawan dari timur tengah itu. Adakah Mahathir iri hati dengan kerja diplomatik perdana menteri yang berjaya mendapat wang derma dari negara timur tengah itu bagi membantu Umno/BN untuk terus mentadbir negara???-utaranews.
SIBUK MEMPERTIKAIKAN 2.6 BILION DERMA ORANG.DIA DERMAKAN 6 BILION DUIT 
PETRONAS KEPADA ANAKNYA SENDIRI APA CERITA???

2 comments:

Anonymous said...

allaaaa cai al macai Ah Jib anak bugis. Orang tua Tun Mahathir tu kalau ada salah silap dia rakyat Malaysia tak kira sape boleh buat repot agar tindakan diambil. Takat buat fitnah cite basi tajaan DApigs. Sudahlah wahai segala penjilat tegar batang tubuh Najib. Mr Chandra Muzaffar pun dah membuat rumusan hasil pengamatan tajam beliau melalui kacamata pejuang keadilan kemanusiaan peringkat global. Najib wajar berhenti menipu rakyat dan Negara serta segera kosongkan semua jawatan dalam kerajaan. Demi rakyat dan Negara si Najib wajib berkorban jawatan sekarang juga.

Anonymous said...

Aku setuju benor najib tu berhenti jadi pm tapi bior ler dgn cara yg berhemah.Klu sah bersalah spt kesah video besi...mmg patut lepaskan jwtn.Klu setakat cerita kedai kopi atau kluar dpd mulut tun mahataik..tak payah ler...
Mahataik lagi bnyk dosanya dpd mana2 pm malaysia sblm ini.Sesapa yg hancurkan impian mahataik akan dikerjakan habis2an.Sáma spt paklah yg dibenci oleh mahataik angkara jambatan hidung bengkok ke singapura dibatalkan pembinaannya.Meroyan sampai keluar parti mahataik angkara impiannya dimusnahkan oleh paklah dan jemaah kabinet ketika itu.Tak herqnlah najib pun menerima nasib yg sama krn tak hingin diboneka oleh mahataik.Itulah kespulan kpd mana2 pm dan bakal pm jika menolak kemahuan nafsu mahataik.Dia akan hentam sampai org itu tersungkur.
Mahataik...selama 22 tahun ko jadi pm..,mmg mengagumkan tetapi najis yg ko lepaskan menjadi bangsat kpd pengganti ko.
Cuma satu jer...hrp pm yg ganti najib(klu lah bn lagi)...janganlah dari kalangan puak mahataik.Klu dpd puak mahataik, pm boneka lah kita.
Gila!!!!Dah pencen buat cara pencen.Klu nak tolong parti bukan melalak secara terbuka krn ia akan jadi bahan dan senjata musuh.Tapi nampak gayanya mahataik tak peduli semua itu sebab keturunan dan kroni2nya cukup senang.Kata org...7 keturunan kekayaan tu akan habis.Mahataik...dpd anak ko beli keta sampai rm3 juta lbh tu...baik dia derma wang itu utk buat rmh org miskin.Tu baru standard kalifah...nie tidak, kaya kan anak serta kroni...ptuuuiiih!!!!