Tuesday, 18 March 2014

SIVARASA DAN RAFIZI RAMLI KENA JAWAB, KENAPA ANAK BINI KAPTEN ZAHARIE LARI SEHARI SEBELUM PESAWAT MH370 HILANG!!!!Isu MH370 ini semakin panas dengan perihal anak isteri kapten Zahari Ahmad Shah telah meninggalkan rumah sehari sebelum kejadian pesawat itu hilang, aku sendiri jadi pelik, setelah hampir seminggu, ia kembali highligh kepada seorang yang menjadi tanda tanya statusnya. Apakah sebenarnya yang berlaku?
Dilaporkan, anak bini Kapten Zaharie keluar dari rumah itu sehari sebelum pesawat MH370 hilang. Atau dengan kata-kata lain, beberapa jam sebelum Mahkamah Rayuan menjatuhkan hukuman 5 tahun kepada Anwar Ibrahim. Pembantu rumah berusia 38 tahun itu dalam keterangannya, memberitahu dia tidak tahu ke mana anak bini Kapten Zaharie 'hilang'.
Sehari sebelum mereka menghilangkan diri, isteri dan tiga orang anak Kapten Zaharie bermalam di rumah kedua mereka di Subang.
Semakin menarik dan semakin kuat syak wasangka terhadap Kapten Zaharie yang telah disahkan oleh R.Sivarasa dan Saifuddin Nasution bahawa Kapten Zaharie ahli fanatik dan penyokong tegar PKR dan Anwar Ibrahim.
Persoalannya, mengapa 'persediaan' untuk menyorokkan anak isterinya telah dibuat lebih awal sebelum MH370 dihilangkan? 
Di mana isteri dan ketiga-tiga orang anak Kapten Zaharie sekarang?
Dan mengapa pula Anwar Ibrahim langsung tidak berani berdendang DAN MENYANYI DI KHALAYAK RAMAI sepertimana yang dibuatnya sebelum Lanun-Lanun Sulu menyerang Lahad Datu dan Semporna? 
Mengapa pula Rafizi Ramli secara tergesa-gesa merancang KAJANG MOVE dan bercempera dengan alasan kononnya PRK DUN Kajang terpaksa diadakan untuk menyelamatkan Najib daripada Tun Dr. Mahathir?
KAJANG MOVE dan PRK DUN Kajang merupakan tindakan ad-hoc PKR bagi mewujudkan persepsi dan melindungi langkah-langkah seterusnya dalam usaha Anwar Ibrahim cuba menyelamatkan dirinya daripada hukuman penjara selama lima tahun.
Tindakan ad-hoc tersebut jelas mempunyai kaitan dengan kehilangan MH370 yang berlaku berselang beberapa jam selepas Anwar dijatuhi hukuman selain beberapa pihak dari Amerika Syarikat seperti Al-Gore yang diketahui merupakan penyokong kuat Anwar Ibrahim, bersuara dan menyatakan ketidakpercayaan terhadap Malaysia menyelesaikan isu kehilangan MH370. -Tok Guru.

1 comment:

Anonymous said...

Anak2 kapten zahari ni tak pergi sekolah keer ??? ... kenapa tak cari kat rumah mak bapak diaaa..??? mushkil sungguh..