Monday, 28 September 2015

BERAT SEBELAH ORANG TUA NI.HANYA ULAS KESAN DAN AKIBAT.TAPI TAK BERANI ULAS SEBAB DAN PUNCA KEPADA KESAN DAN AKIBAT ITU!!!

Najib, kerajaan sokong himpunan baju merah, kata DrMahathir.


Nada perkauman perhimpunan baju merah disokong Datuk Seri Najib Razak, kata Tun Dr Mahathir Mohamad hari ini, dalam satu lagi serangan ke atas perdana menteri yang dilanda masalah itu.

Dr Mahathir berkata beliau merasakan, selepas menonton ucapan yang dibuat Najib mengenai perhimpunan tersebut, ia kelihatan seolah-olah presiden Umno itu menggesa peserta perhimpunan menunjukkan yang "orang Melayu boleh buat apa saja yang orang lain boleh buat".

"Saya tidak lihat orang lain menjerit seperti kumpulan baju merah itu menjerit, mereka bersifat perkauman.

"Saya berada di perhimpunan baju kuning, mereka tidak melaungkan tentang satu-satu kaum, mereka berkata perdana menteri mesti berundur, itu sahaja, tetapi perdana menteri berkata, 'kita boleh bersifat perkauman sepertimana mereka'." kata Dr Mahathir merujuk kepada perhimpunan Bersih 4 di Kuala Lumpur pada 29 dan 30 Ogos yang dihadirinya.


MELAYU TAK KACAU ORANG LAIN KALAU ORANG LAIN TAK KACAU MELAYU.CINA DAP KACAU MELAYU DAHULU MAKA MELAYU BANGKIT MELAWAN.SALAH KE MEMBELA MARUAH SENDIRI?

SEPATUTNYA MAHATHIR MENGHALANG HIMPUNAN BERSIH SEJAK AWAL-AWAL LAGI BAGI MENGELAK TINDAKBALAS ORANG LAIN.

LEBIH MALANG LAGI DIA SENDIRI TERHEGEH-HEGEH MENYERTAI BERSIH 4.0! KENAPA DAN MENGAPA?

DIA BERAK TENGAH JALAN KEMUDIAN MELARANG ORANG LAIN BUAT PERKARA YANG SAMA.DIA AJE YANG BOLEH BUAT,ORANG LAIN JANGAN!

DIA SEBENARNYA TIDAK SENSITIF TERHADAP PERASAAN ORANG MELAYU YANG SERING DI HINA DAN DICABAR OLEH CINA KIASU RASIS DAP!

DIA SEPATUTNYA TIDAK BERAT SEBELAH HANYA KERANA BENCIKAN DS NAJIB.DIA SEPATUTNYA MEMBUAT KENYATAAN DIJALAN TENGAH BUKAN MEMIHAK KEPADA CINA RASIS.DIA BENCIKAN DS NAJIB DIA PUNYA PASAL.

SEKARANG ORANG MELAYU MAJORITI DAH MULA BENCIKAN DIA KERANA DIA TERLALU MEMBELA DAN MEMBETULKAN APA SAJA YANG RASIS DAP LAKUKAN.

MELAYU MENJERIT-JERIT DIA MARAH SANGAT.TETAPI CINA BAWAK PENYAPU,HINA PENJAWAT AWAM SEBAGAI ANJNG DAN PIJAK GAMBAR PEMIMPIN MELAYU DIA BUAT-BUAT TAK NAMPAK!!!

KENAPA DAN MENGAPA???

SEBAB DIA BUKANLAH MELAYU.DIA SEBENARNYA MAMAK KERALA AJE! MANA ADA RASA BILA MELAYU DIHINA!!

No comments: