Monday, 13 October 2014

WANITA,ISTERI DAN .......Gambar hiasan
Mengapa ramai wanita masih berdegil/ tanpa segan silu membuka aurat, memperagakan susuk tubuh dan wajah cantik.iTdak terfikirkah wajah yang licin itu akan berkedut juga suatu ketika nanti, dan sgala kecantikan itu akan menjadi makanan ulat cacing juga yang pasti.melainkan orang-orang yang Allah janjikan!


Salah siapa? Semoga Allah memberi taufik dah hidayah!...Amin...


Antara lelaki dan perempuan,perempuan sebenarnya lebih mudah masuk syurga... Tapi sayangnya perempuan tak akur pada ajaran Rasul...Wanita mudah masuk syurga, tapi neraka juga yang dipenuhinya.
Ahli neraka lebih ramai wanita berbanding lelaki. Kebanyakannya adalah isteri yang derhaka kepada suami.
Dalam al-Quran difirmankan yang bermaksud:"Allah membuat perumpamaan bagi orang kafir, isteri Nuh dan isteri Luth. Keduanya berada di bawah pengawasan dua orang hamba yang soleh di antara hamba-hamba kami; lalu kedua isteri berkhianat kepada kedua suaminya, tetapi
 kedua suaminya itu tidak dapat membantu mereka sedikit pun dari (seksaan) Allah; dan dikatakan (kepada kedua isteri itu) "Masuklah kamu kedua neraka bersama orang yang masuk (neraka)."
(Surah al-Tahrim: 10).Demikianlah akibat buruk seksaan dari Allah bagi para isteri yang berlaku curang. Jika para isteri ingin masuk syurga dan ingin menikmati kebahagiaan dunia akhirat, janganlah berlaku curang dan mengkhianati suami yang telah mengikat anda dengan kalimah Allah.Maha suci Allah!!! Ini lah kerisauan nabi saw ke atas umatnya.Bukan hanya wanita tapi semua umat nabi saw harus bangun untuk bina keimanan yang kuat maka terhindarlah mungkar walaupun dosa sebesar gunung tapi kalau iman lemah,hati sikit pun tiada gentar pada azab Allah malah di persendakan!!!

Lihat saja Bapak-bapak Menteri kita., ada antara mereka sengaja membiarkan isteri-isteri mereka nendedahkan rambut termasuk PM sendiri pun...

3 comments:

Anonymous said...

Dlm Neraka ramai kawan, takut tak dpt masuk kot ?

RD. said...

Kalau macam ni, hampir kesemua wanita Melayu sebelum 1985 masuk neraka pasal tak pakai tudung.

Kutukan Dewata said...

doakan mereka agar kembali ke jalan yang benar.amin!