Tuesday, 28 October 2014

ANJING-ANJING NERAKA(KILABUNNAR) MULA MENYALAK DI JALANAN!!!!


RASULLULLAH SAW BERSABDA:

"PENDERHAKA-PENDERHAKA ADALAH KILABUNNAR 
(ANJING-ANJING NERAKA)"

HADIS RIWAYAT AT TABARANI.HATI IBU BAPA MANA YANG TAK TERSENTUH BILA MELIHAT WAJAH ANAK MEREKA TERPAMPANG DI MEDIA YANG MEMPERLIHATKAN TINGKAH LAKU SUMBANG ANAK KESAYANGAN BELAIAN JIWA!

MEREKA MENGHARAPKAN ANAK MEREKA MENIMBA ILMU DAN BERJAYA MENGGENGGAM SEGULUNG IJAZAH SEBAGAI JAMINAN HIDUP MASA HADAPAN MEREKA!

DOA IBU BAPA YANG MENGIRINGI PEMERGIAN ANAK KESAYANGAN AGAR MENUNAIKAN TANGGUNGJAWAB SEBAGAI PEJUANG FISABILILLAH DALAM MENUNTUT ILMU MENAMPAKKAN KESIA-SIAAN JUA ADANYA!

HANYA KERANA MELAYANI TUNTUTAN NAFSU SERAKAH SEORANG MANUSIA YANG LANGSUNG TAK MEMBANTU ANAK MEREKA BAIK DARI SEGI KEWANGAN MAHU PUN SOKONGAN MORAL KETIKA MENJEJAKKAN KAKI KE MENARA GADING,
ANAK KESAYANGAN MEREKA SUDAH TIDAK LAGI MENJADI ORANG!!!

APA YANG BERSARANG DI HATI IBU DAN BAPA SEKARANG IALAH KEBIMBANGAN YANG WAJAR! BIMBANG APAKAH NASIB YANG AKAN MENIMPA ANAK MEREKA?ADAKAH ANAK MEREKA AKAN KEHILANGAN TEMPAT DI UM?RAMAI LAGI YANG DI LUAR SANA MENDAMBAKAN TEMPAT DI MENARA GADING!

UM TAK HERAN KALAU HILANG MAHASISWANYA SERAMAI 50 ATAU 100 ORANG SEBAB BERIBU-RIBU LAGI BERSEDIA MENJADI PENGGANTI!!!

BERAPA BANYAKKAH DOSA YANG AKAN DITANGGUNG OLEH MANUSIA YANG MEMPERJUDIKAN NASIB ANAK BANGSANYA HANYA KERANA KEPENTINGAN DIRI!

KEBEJATAN PERIBADINYA TURUT MENYERET ORANG LAIN AGAR TERBABIT DENGAN KEBURUKAN DAN NAFSU SERAKAHNYA!

MENJADIKAN ISU PERIBADINYA MENJADI ISU NEGARA!YANG MENANGGUNG AKIBATNYA ADALAH WARGA MARHAIN YANG TAK BERDOSA!

2 comments:

awang cadoi said...

awak tu taraf apa nak anjing2 kan org.yg awak jadi anjing dompok cacai pengangkat najis wan zuri tak sedar pulak kutukan dewata.

usin malaun said...

bodohlah wei dia ni! tak reti nak faham tulisan orang nak menyampuk! itu gelaran yang rasullullah beri pada penderhaka! jadi awak tuduh nabi tu pencacai lah!

tak pasal2 dapat dosa! hadis nabi awak permain2kan! nampak sangat awak ni bad muslim! syiah aje yang tak percaya hadis nabi.

kalau tahap pemikiran tak sampai nak faham tulisan orang lebih baiklah kadar ke diri tu! dah satu malaysia tahu awak ni bodoh!