Sunday, 13 April 2014

Petua Lelaki Menjaga Tenaga Batin! Lelaki Sejati Wajib Baca!!!
- Jangan amalkan minum air batu kerana ia akan mengakibatkan zakar menjadi sejuk serta lembik. Akibatnya zakar ngilu apabila bersama dengan isteri. Batang zakar harus sentiasa panas.- Usah amalkan makan makanan bersifat sejuk atau telah sejuk dan dibekukan. Ia boleh mengakibatkan air mani cair dan terpancut awal.- Jangan terus minum air selepas makan nasi, minum hanya setelah 2 minit suapan terakhir.


- Jangan hembus nafas ketika minum, tahan nafas. Ini membantu mengelakkan dari mudah lelah ketika bersama isteri (jimak).- Jangan makan nasi sejuk, panaskan dahulu.


- Jangan makan nasi berulamkan air. Minum air setelah selesai makan nasi, melainkan jika tercekik. Kesannya sama seperti minum air batu.


- Elakkan minum air ketika badan sedang panas, selepas berlari atau bekerja berat. Berehatlah terlebih dahulu, sejukkan badan, kemudian baharulah minum air.- Jangan makan kepak ayam daging kerana ia melemahkan zakar- Jika berumur lebih 30 tahun, elakkan dari jimak lebih dari 3 kali seminggu, kerana perlu cukup masa membina kembali tenaga batin.- Jangan buang air kecil di atas tanah atau ketika berendam dalam air.- Jangan melakukan hubungan kelamin ketika isteri sedang haid kerana ia bukan saja haram di sisi agama Islam tetapi juga boleh mendatangkan penyakit.- Kurangkan memakan pisang Embun.- Elakkan amalan melancap kerana ia memaksa mani keluar dan melemahkan zakar.- Jauhi makan makanan yang kuahnya berlinang kerana ia melemahkan zakar- Tidak digalakkan mengadakan hubungan kelamin di dalam air.- Selepas melakukan hubungan kelamin, rehat dulu 15 minit. Kemudian barulah minum air.- Jangan biarkan pinggang terhentak dengan kuat kerana mengakibatkan mati pucuk.- Jangan biarkan zakar terendam begitu lama selepas klimaks.- Elakkan dari buang air ditempat air bertakung, carilah tempat yang kering dahulu kemudian buang air besar. Ini melatih mengawal otot zakar dengan baik.- Jangan biarkan isteri menindih zakar ketika tidur. Aliran darah yang sempurna amat perlu pada zakar kerana waktu tidur darah menuju zakar. Tindihan dari paha dan lutut yang sejuk membantutkan aliran.


- Elakkan minum air selepas jan 11.00 malam walaupun air panas kerana ia melemahkan otot pinggang dan membawa sengal badan.- Jangan cungkil gigi dengan kemuncut (tangkai bunga lalang) kerana ia mengakibatkan zakar jadi ngilu dan kurang bertenaga.- Jangan bersetubuh dengan perempuan yang jauh lebih tua.

No comments: