Sunday, 13 April 2014

Lima Tanda Tak Boleh Melupakan Bekas Kekasih!!! Berhati-Hati Dengan Kekasih Anda!!!
Perhatikan lima tanda yang mungkin akan menimbulkan masalah dalam hubungan.


Dia telah memilih Anda sebagai kekasih. Namun, dia masih sering menelefon dan bertukar khabar melalui surat elektronik dengan bekas kekasihnyanya. 


Atau, dia masih menyimpan dendam sehingga tak berhenti mengorek informasi tentang kisah masa lalunya. Munculnya gangguan dari masa lalu itu boleh menjadi petanda bahawa kekasih Anda belum sepenuhnya lupa dan melepaskan hubungan asmara dengan bekas kekasihnyanya.


Lima tanda yang mungkin akan menimbulkan masalah dalam hubungan.


1. Tidak ada istirahat setelah putus.


Menjalin hubungan dengan seseorang yang baru saja putus  cinta dengan bekas kekasihnya, ada kemungkinan dia belum boleh melupakan kisah masa lalunya. 


Perlu waktu untuk kembali menaruh harapan membina sebuah hubungan baru. Lelaki cenderung menghindari proses berduka setelah mengalami kegagalan cinta. 

Ada pula yang memilih langsung menjalin hubungan baru untuk mempercepat pemulihan atau sekadar pelarian melupakan masa lalu.


2. Menjalin hubungan saat belum memutuskan bekas kekasih.


Lelaki boleh saja berbohong bahawa hubungan yang dia lakoni dengan isteri atau kekasih sahnya tidak sehat. 

Namun, kebanyakan hanya menggunakan alasan itu untuk menutupi kecurangannya. Kalaupun akhirnya ia meninggalkan isteri atau kekasih sahnya dan memilih menjalani hubungan dengan Anda, bersiap-siaplah memiliki hubungan yang selalu dibayangi masa lalunya.


3. Membicarakan hal ekstrem soal bekas kekasih.


Saat membicarakan tentang bekas kekasih, caci maki dan sumpah serapah sering terlontar darinya. 


Atau sebaliknya, dia membicarakan segala kebaikan bekas kekasihnya. 

Waspadalah jika hal demikian terjadi. Minta ketegasannya seperti apakah hubungan yang akan dibina bersama? 

Kalian perlu saling berbagi bagaimana hubungan masa lalu kalian dan apa yang harus diperbaiki pada hubungan yang akan dibina.


4. Tidak boleh memutuskan hubungan.


Banyak alasan lelaki tak dapat benar-benar memutuskan hubungan dengan pasangan sebelumnya kerana adanya anak atau telah hidup bersama dalam waktu panjang. 

Tetapi saat keadaan seperti ini terjadi dan dia tidak berhenti membicarakan bekas kekasih, ada baiknya membincngkan hal tersebut. 

Katakan bahawa Anda merasa tidak selesa jika dia masih menyimpan kisah masa lalu dalam hubungan dengan Anda.5. Ter"obsesi" di masa lalunya.


Memerangkapnya sedang memeriksa profil bekas kekasih di Facebook atau memandangi foto-foto lama terlalu acap menandakan ada masalah dengan hatinya. 

Dia belum boleh melupakan bekas kekasihnyanya. 

Jadikan diri sebagai sebahagian rasa duka yang masih ia rasakan. Kalian boleh membincangkan kan hal tersebut pada waktu yang tepat seperti selesai makan malam. 

Biarkan dia tahu Anda terbuka untuk membicarakan masa lalu dan membantunya keluar dari sana. Bahkan, diskusi  mungkin membawa kalian semakin dekat.


Jika kekasih belum sepenuhnya mampu melupakannya, lanjutkan hubungan kalian dengan hati-hati dan jangan berharap banyak sangat. 

Dia mungkin ingin bersama Anda, tetapi memerlukan waktu. Tetapi jika tetap tidak dapat menghilangkan masa lalunya, mungkin Andalah yang harus mengambil keputusan untuk pergi darinya.

No comments: