Saturday, 12 April 2014

DEWAN RAKYAT JADI PENTAS SARKAS!!!


 PERSIDANGAN AHLI PARLIMEN BAWAH POKOK!!!!
AHLI PARLIMEN MALAYSIA CUBA MEMPERBODOHKAN RAKYAT!!!


SEBENARNYA MEREKALAH YANG BODOH KERANA GAGAL MEMPERBODOHKAN RAKYAT!!!Gelagat MP yang cukup memualkan. Kita tak faham mengapa setelah sekian lama menjadi MP perangai semasa mesyuarat cawangan dibawa ke dewan yang mulia.


Apakah standard MP kita lebih kurang sama macam pengerusi JKKK/JKKR???


Apakah wajar dewan yang menjadi tempat perbahasan perkara-perkara dasar dan pokok demi kepentingan rakyat dicemari oleh gelagat MP yang rendah akal budi???


Kebanyakan mereka di pilih bukan kerana kebolehan tetapi di pilih kerana popular! Popular kerana jasa bakti tak apa lagi,ini popular kerana perangai tak senonoh! Hanya orang yang tak senonoh memilih pemimpin yang tak senonoh!!!


Tapi kita adalah rakyat.Kita yang memilih pemimpin. 
Kita memilih pemimpin yang amanah.Kita memilih pemimpin yang memikirkan nasib kita. 


Kita dianggap bodoh bila kita memilih pemimpin yang hanya memikirkan kekuatan parti demi menjamin penuhnya poket mereka sendiri.


Kita rakyat sepatutnya kuat.Tanpa kita tiadalah mereka. 


Kita pambayar cukai.Kita bayar gaji mereka sebagai pemimpin bukan untuk mereka berseronok bersama keluarga dan anak bini sambil kita dijadikan sebagai hamba yang bergantung harap kepada mereka.


Mari kita sama-sama lihat apa yang mereka bahaskan dalam perlimen. 

Kita sama-sama menilai siapakah dan dari parti manakah sebenarnya yang layak kita angkat sebagai pemimpin yang nampak benar-benar ingin memperjuangkan nasib kita sebagai rakyat. 

Atau kita hanya inginkan seorang pemimpin yang hanya mampu menjadi seorang badut sarkas di parlimen?Kalau bagi Pisang boleh kah duduk diam agaknya..nak tambat dengan tali kesian pulak

No comments: