Monday, 19 January 2015

MENANTU PAK HAJI HEBAT DI RANJANG!!!
Pak Haji mengahwinkan keempat empat anaknya, yaitu Anita, Minah, Mimin dan Mumun. Mereka semua akan berbulan madu ke Bali.


Sebelum mereka pergi, Pak Haji berpesan, "Nak,jangan lupa hantar khabar ye ke Abah tentang kualiti laki kau orang. Pakai sms aje.Untuk tak nampak sangat guna motto iklan aje yee !!


Hari pertama di bulan madu.


Si Anita kirim SMS ke pak Haji, sms-nya cukup singkat: "KFC"


Pak haji langsung mencari iklan KFC di gerai KFC terdekat, terbacalah : 


"SEHINGGA MENJILAT JARI"


Pak Haji pun tersenyum-senyum.Hari ke-2 bulan madu.Giliran si Mimin yang kirim SMS. Sms-nya juga cukup singkat : "STANDARD CHARTERED".


Pak Haji pun langsung mencari iklan Standard Chartered di surat khabar dan terbacalah tulisan : "BESAR, KUAT DAN PERAMAH".


Pak Haji pun langsung tersenyum lebar .Hari ke-3


Giliran si Mumun yg kirim SMS, isi-nya juga cukup pendek : "NESCAFE".


Pak Haji pun langsung mencari iklan NESCAFE di surat khabar dan terbaca motto Nescafe :"NIKMATNYA SAMPAI TITISAN TERAKHIR".


Pak Haji pun kembali tersenyum ceria.
Memasuki hari ke-4,5,6 dan 7


Pak Haji mulai risau kerana si Minah tak ada khabar berita. Aduuuh, ada apa dengan si Minah ya.., jangan-jangan dia kecewa dengan lakinya ...???


Akhir-nya pd hari ke-8 barulah masuk SMS dari Minah yg isinya juga cukup singkat: 


"AIR ASIA ".


Pak Haji sangat terkejut kerana yang dia tahu AIR ASIA itu syarikat penerbangan terbesar di Asia Tenggara dan baru saja kecelakaan. Langsung Pak Haji cari surat khabar, terbaca-lah motto AIR ASIA :


"7 KALI SEMINGGU - 3 KALI SEHARI - 5 JAM NON STOP".Pak Haji pun berkata dalam hatinya, =-? patutlah dia tak sempat sms, tiap hari jadual-nya "FuuuLLLL..."