Sunday, 20 July 2014

KIKI CEPAT DIDAKWA KERANA DIA MELAYU!!! CINA-CINA YANG BANYAK MAKI POLIS TAK DIDAKWA KERANA MEREKA CINA!!!

Ramai nampaknya kena mintak maaf dengan Kiki!!!

by Na Ita
Akibat dari video yg diambil oleh seseorang dan tanpa merujuk dulu kepada mangsa (bagi aku kiki mangsa)
Dia teruk dibahan terutama oleh kaum sebangsanya sendiri..fikirkan jika ini terjadi kepada anda..apa tindakan anda???
Disini saya ingin menceritakan punca sebenar yang menyebabkan kiki mengamuk ( tiada dalam rakaman video viral). Sebaik saja kereta Pegeot Kiki dilanggar oleh kereta toyota uncle Sim, beliau terus keluar dalam keadaan amat kecewa sebelum bergegas mendapatkan uncle sim yang masih berada di dalam kereta. 
Kira-kira seminit Kiki ketuk cermin pintu kereta tersebut bagi menyuruh uncle tersebut keluar.. Sebaliknya uncle tu hanya menurunkan cermin dan berkata " sikit saja ma, kasi cincai lorh". Kiki yg tidak puas hati terus ketuk cermin terbabit kali ni agak kuat. Sebaliknye uncle tersebut mengeluarkan not rm50 dan paksa kiki ambil.
Akibat berasa tercabar dengan tindakan uncle yang tak sporting tu, Kiki terus mengambil lock stereng dan mengetuk kereta terbabit. Sebenarnya tindakan kiki bukanlah hendak mencederakan uncle sim. 
Sebaliknye mahu uncle sim keluar. Sebaik saja uncle keluar.. Kiki terus merampas kunci kenderaan toyota terbabit. Uncle yg terkejut dengan tindakan kiki tersebut telah terlepas cakap mengatakan "pukimak melayu sohai".
Dan berlakulah tindakan yang tidak terkawal bila Kiki mengamuk. Hal yang sebenarnya Kiki mengamuk bukanlah sebab kenderaannya dilanggar sebaliknye tindakan celupar uncle tersebut menghina bangsa melayu.
Seharusnya kita bersama sama Kiki menyokong beliau dari belakang. Tapi apa yang berlaku, Kiki berterusan dihina. Malah ada ugutan untuk merogol beliau yang pihak media sendiri tidak mahu siarkan. Sebaliknya berterusan memuji uncle Sim...

Moral from the story..video adalah bukti besi...

3 comments:

Anonymous said...

Dasar apertide terbaharu dilancarkan secara reversed...

Anonymous said...

Kita juga kena faham yg Israel cuma mempertahankan dirinya dari serangan roket-roket Hamas. Tima kasih atas hujah bernas kutukan dewata.

Mohd Sufian Abbas said...

betul ke nie?