Thursday, 14 April 2016

RAKYAT MISKIN TERUS DIANIAYAI !!!
Satu lagi projek rumah kos rendah dihapuskan di Selangor

Setelah menukar status tanah bagi lima (05) tapak projek rumah kos rendah RM42 ribu di Bandar Kinrara 6, Puchong yang digazetkan oleh Kerajaan BN Selangor sebelum tahun 2008, kini Kerajaan PR Selangor menukar status tanah dan menghapuskan satu lagi projek rumah kos rendah RM42 ribu di Puchong Utama yang digazetkan oleh Kerajaan BN Selangor sebelum ini. Hanya ini yang sempat dibina oleh Kerajaan BN Selangor sebelum peralihan kuasa pada PRU12 2008 iaitu;1) Puchong Court 1 : 786 sq ft : RM42,000
(2) Puchong Court 2 : 754 sq ft : RM42,000Yang ini lebur ditangan Kerajaan PR Selangor

(3) Puchong Court 3 :700 sq ft - 750 sq ft. 
Harga asal RM42 ribu (BN). Tahun 2012 (PR) harga dinaikkan kepada RM75 ribu (kemudian dipinda kepada RM63 ribu oleh MB Khalid Ibrahim). Tahun 2015 (MB Azmin Ali) harga dinaikkan kepada RM135 ribu. Sekarang dibawah projek Rumah Selangorku (PR) yang menggantikan projek Rumah Kos Rendah (BN). Pangsapuri 5 tingkat diubah kepada Pangsapuri 12 tingkat dengan harga baru RM158 ribu seunit. 


Begitulah lancarnya program Impian Malaysia Ubah Malaysia yang dilaungkan oleh DAP dengan menjadikan Pakatan Rakyat, kini Pakatan Harapan sebagai perkakas agenda politik DAP. 


PecahPalakMikir (text kredit Jawa Bernamhttps://www.facebook.com/asam.limau?fref=photo )

#AkuMembangau

2 comments:

Anonymous said...

Biar betul nak bezakan harga rumah tahun brapa ntah dengan harga rumah tahun 2015?

Harus dingat bukan sahaja harga rumah, harga barangan/bahan makanan semakin meningkat di seluruh negara. Di bawah pemerintahan Melayu barisan.

Nak makan pun kena budget, inikan nak beli rumah.

Kalaulah pemerintahan Melayu dulu dapat memastikan melayu pegang ekonomi ataupun setara dengan bangsa lain....

X jadilah isunya.

Anonymous said...

apa bising ni?tau tak yang berbaris panjang menuju neraka nanti adalah pemimpin politik!jadi apa nak di herankan?