Thursday, 28 May 2015

TETEK BESAR MENGATASI SEGALA-GALANYA!!!



Gambar hanya hiasan tiada kena mengena 
dengan cerita.


Kisah seorang engineer shell yang nak kahwin.. 
Amin ialah seorang engineer. dia nak kahwin. 
Tapi dia dalam dilema kerana terpaksa pilih 1 
daripada 3 org wanita yang dicintainya. Siapa 
yang paling sempurna untuk jadi bakal isterinya. 


Maka Amin pun buat satu strategi. Dia beri 
setiap seorang wanita tersebut wang sebanyak 
RM10,000 seorang & tengok apa yang mereka 
akan buat dengan duit tersebut. 


Wanita pertama membuat total-makeover. Dia 
pergi ke salon kecantikan, set rambut, buat 
facial treatment.Kemudian pergi pula ke pusat 
perapian terperinci untuk mencantikkan lagi 
bodynya. 


Selebih nya dia belanjakan dengan membeli 
baju yang cantik-cantik & seksi-seksi. Dia 
beritahu Amin yang dia berbuat demikian 
kerana dia cintakan Amin & sanggup berhabis 
semata-mata untuk kelihatan menarik di depan 
mata Amin. 

Amin sangat kagum & terharu. Wanita kedua 
pergi shopping untuk membeli hadiah kepada 
Amin. Dia beli set golf club baru handphone 
baru, XBOX 360, laptop Macintosh terbaru 
& tak lupa juga suit2 Calvin Klein untuk Amin. 


Semasa dia memberi hadiah-hadiah tersebut 
kepada Amin, wanita itu berkata kerana terlalu 
sayangkan Amin, dia sanggup belanjakan 
semua RM10,000 tu untuk Amin kerana terlalu 
sayang kan Amin. Amin kagum & terharu.


Wanita ketiga pula telah melaburkan separuh 

dari RM10,000 tu ke dalam stock market, 
selebihnya ke dalam ASB. Saham wanita mengena 
& wanita itu menerima wang berkali ganda dari 
RM10,000 itu. 


Wanita itu kemudian pulangkan balik RM10,000 
tersebut kepada Amin & laburkan wang yang 
selebihnya dalam joint account mereka berdua. 
Wanita itu beritahu Amin kerana dia terlalu 
cintakan Amin, dia mahu bina masa depan 
dengan melaburkan wang yang diberi ke jalan 
yang betul. Dia mahu lihat mereka & anakanak 
mereka nanti hidup senang. Obviously, Amin 
sangat kagum & terharu. 

Amin memikirkan wanita yang mana satu harus 
dipilihnya di antara ketiga2 wanita itu.
Akhirnya, Amin mengahwini wanita yang kedua 
kerana teteknya paling besar antara ketiga2 
mereka. 

Sekian terima kasih. Tetek mengatasi segalanya!!!