Sunday, 15 June 2014

HUDUD KELANTAN HUDUD BRUNEI!!!! ADA DUA HUKUM KE???RUPANYA HUDUD TERMASUK DALAM HUKUM TERPILIH-PILIH???

HUKUM JENAYAH SYARIAH TELAH ALLAH TETAPKAN! TAK ADA TERPILIH-PILIH SEPERTI YANG PAS BUAT SEKARANG! MEMBUAT PERBANDINGAN TENTU MELIBATKAN DUA BENDA YANG BERBEZA!

CONTOHNYA TENTU BERLAKUNYA PERBANDINGAN ANTARA BRAZIL DAN BELANDA DALAM BOLA SEPAK PIALA DUNIA KERANA KEMAMPUAN YANG BERBEZA!

DALAM HUDUD TAK PERLULAH BUAT PERBANDINGAN ANTARA HUDUD KELANTAN DAN HUDUD BRUNEI!!!

BERBALIK AJE KEPADA NAS DAN DALIL UNTUK RUJUKAN! HABIS CERITA!!!

NAK BUAT,BUAT AJELAH! TAK PAYAH NAK BERDALIH LAGI MELAINKAN KALAU ADA HELAH KEPENTINGAN POLITIK UNTUK PRU!!!

TENGOK AJE KERAJAAN ISLAM MESIR 1200 TAHUN DAHULU.MEREKA TIDAK LAKSANAKAN HUDUD HANYA KERANA BEGITU SUKAR NAK MENDAPATKAN SAKSI2 YANG TIDAK FASIK(SAKSI ADIL)  DALAM MASYARAKAT ISLAM MESIR YANG CACAMARBA KETIKA ITU!!!

TAK LAKSANAKAN TIDAK BERMAKNA MENOLAK HUKUM ALLAH,TIDAK BERMAKNA MENOLAK ISLAM!

KALAU ORANG LIAT NAK BERSEMBAHYANG TIDAK BERMAKNA DIA MENOLAK ISLAM!!! ORANG LIAT NAK BERPUASA TIDAK BERMAKNA DIA TOLAK ISLAM! SEDANGKAN ITU TERMASUK DALAM RUKUN ISLAM YANG LEBIH PENTING BERBANDING HUDUD YANG HANYA MENYENTUH SOAL JENAYAH SYARIAH,BUKAN AKIDAH!!!

DALAM ISLAM YANG PALING PENTING AKIDAH,KEMUDIAN AKHLAK,KEMUDIAN IBADAH DAN BARULAH MASUK MUAMALAT,MUNAKAHAT,FEKAH DAN SEBAGAINYA!

MASALAHNYA PAS MEMENTINGKAN HUDUD YANG DIA ORANG SENDIRI CAKAP HANYA 0.001% DARI HUKUM ISLAM,HANYA KERANA KEPENTINGAN POLITIK PILIHANRAYA SEBAGAI SENJATA UNTUK MENYERANG UMNO KONONNYA UMNO TOLAK ISLAM!

SEDANGKAN MASALAH AKIDAH YANG MELANDA PUAK NYA SENDIRI DI ABAIKAN MALAH DIKETEPIKAN LANGSUNG!!!

PAS TAK RISAU AHLINYA RAMAI ANUTI SYIAH!RAMAI TERPENGARUH DENGAN PLURALISME SAMPAI BERMATIAN MEMBELA DAP YANG JELAS DAN TERANG MNENTANG DAN MEMUSUHI ISLAM!

PAS TAK RISAU AHLINYA MENYANJUNGI PEMIMPIN YANG ROSAK AKHLAK DAN MORAL DENGAN PELBAGAI SKANDAL YANG TAK BOLEH DI TERIMA OLEH MANUSIA YANG BERIMAN!

PAS SUDAH SESAT DAN MENYIMPANG DARI LANDASAN ASAL YANG LURUS DAN UTUH!!!
No comments: