Thursday, 9 April 2015

DAP BUAT LAWAK BERUK LAGI...!!!

 KATA PERHIMPUNAN ANCAM KESELAMATAN MEREKA 
Pecah perut teman bila dalam sidang pembangkang mengatakan bahawa #Perhimpunan604 #DaulatTuanku Kononnya mengancam Keselamatan mereka... hahaha menghina dan aibkan Sultan tak pulak rasa takut? Macamana pulak perhimpunan Bershit yang memukul anggota polis malah merosakkan dan menterbalikkan kereta peronda polis tak pulak mengancam ker?  

Bagaimana pun ini cukup jelas betapa rakyat marah terhadap mereka yg menghina dan aibkan DYMM Dultan Perak sebelum nie. Komunis nie bukan sahaja mencabar Tuanku Sultan sebaliknya rakyatlah paling marah kerana sepanjang lebih 200 tahun tiada siapa pun yang pernah mengaibkan Sultan.

Kehadiran Rakyat sekitar hampir 3 Ribu (berdasarkan baju yg habis diedar 3 ribu helai) nyata sukar dibendung lagi. Perhimpunan  selesai seperti mana pihak Polis minta tamatkan jam 11.30 dan bersurai. Ianya dimulakan dengan bertafakur dan bagi umat islam sedekahkan Ummu Kitab Alfatihah dan diAkhiri dengan bacaan doa... 

Yang paling menarik...hanya dengar sekali jer arahan 
dari pihak polis , Baiklah tuan-tuan sudah boleh beredar seperti kita janjikan tamat jam 11.30... mereka juga sebelum beredar mengucapkan terima kasih kepada Pihak Polis yang beri kerjasama perhimpunan tersebut.... kelakor kan... baru macam nie pun dah kata mengancam?... sekupangdua.

1 comment:

Anonymous said...

kes dah sejuk baru nak berdemo? nasib tak bertumbuk kat dewan tu hari