Wednesday, 19 December 2012

DALIL DAN NAS YANG MELARANG GAY LESBIAN!!!!

 

Islam larang kegiatan seks bebas, lesbian dan gay.

Festival Seksualiti Merdeka anjuran lebih 20 NGO dan individu-individu pernah berlangsung pada tahun 2011 di Annexe Gallery Kuala Lumpur.


 Program ini menuntut kebebasan seksual dengan mempromosikan budaya seks bebas (zina), dan seks songsang seperti gay dan lesbian.Di Genting Highland pula, diadakan sebuah konsert hiburan yang menampilkan seorang penyanyi Britain, Elton John yang juga seorang gay. Ini merupakan dua contoh program yang telah dirancang dengan teliti untuk merosakkan umat Islam.

Menurut Islam, budaya-budaya tersebut jelas bercanggah dengan ajaran Islam. Sekalipun pihak penganjur menggunakan hujah hak asasi manusia dan hak bukan Islam, ternyata perkara ini bercanggah dengan fitrah dan tamadun manusia dan tidak pernah dibenarkan dalam sejarah mana-mana agama di dunia.

Umat Islam diseru agar tidak terpengaruh dengan maksiat-maksiat tersebut.Jangan mencuba-cuba, terikut-ikut malah terlibat dengan kegiatan yang disifatkan lebih hina daripada binatang.

Berikut adalah beberapa dalil daripada Al-Quran dan hadis yang menerangkan pengharaman seks bebas (zina), gay dan lesbian:

1. Firman Allah di dalam Surah Al-Isra’, ayat 32 yang bermaksud:
Dan janganlah kamu menghampiri zina, sesungguhnya zina itu adalah satu perbuatan yang keji dan satu jalan yang jahat (yang membawa kerosakan).


2. Firman Allah di dalam Surah An-Nur, ayat 2 yang bermaksud:
Perempuan yang berzina dan lelaki yang berzina, hendaklah kamu sebat tiap-tiap seorang dari keduanya seratus kali sebat; dan janganlah kamu dipengaruhi oleh perasaan belas kasihan terhadap keduanya dalam menjalankan hukum ugama Allah, jika benar kamu beriman kepada Allah dan hari akhirat; dan hendaklah disaksikan hukuman seksa yang dikenakan kepada mereka itu oleh sekumpulan dari orang-orang yang beriman.


3. Firman Allah di dalam Surah As-Syu’araa’, ayat 165 dan 166 yang bermaksud:

“Patutkah kamu melakukan hubungan jenis dengan lelaki dari kalangan manusia,
“Dan kamu tinggalkan apa yang diciptakan oleh Tuhan kamu untuk kamu (melakukan hubungan yang halal) dari badan isteri-isteri kamu? (kamu orang-orang yang bersalah) bahkan kamu adalah kaum yang melampaui batas (keinginan kebanyakan haiwan)!”


4. Hadis Nabi yang diriwayatkan oleh Hakim, daripada Abu Hurairah RA:

منزنىأوشربالخمرنزعاللهمنهالإيمانكمايخلعالإنسانالقميصمنرأسه (رواه 
الحاكمعنأبىهريرة


Maksudnya: Barang siapa yang berzina dan meminum arak, Allah mencabut daripadanya iman sepertimana seseorang manusia menanggalkan baju daripada kepalanya.

5. Hadis Nabi yang diriwayatkan oleh Al-Bukhari dan Muslim, daripada Ibnu Abbas RA:
عنابنعباسرضياللهعنهما،أنرسولاللهصلىاللهعليهوسلمقال : «منوجدتموهيعملعملقوملوطفاقتلواالفاعلوالمفعولبه»

Maksudnya: Sesiapa yang kamu dapatinya mengamalkan maksiat kaum Nabi Luth, maka bunuhlah peliwat dan yang diliwat.


6. Hadis Nabi yang diriwayatkan oleh Al-Baihaqi, daripada Abu Musa:
إذاأتىالرجلُالرجلَفهمازانيانوإذاأتتالمرأةُالمرأةَفهمازانيتان

Maksudnya: Jika seorang lelaki mendatangi lelaki lain (meliwatnya) maka mereka berdua adalah penzina, dan jika seorang wanita mendatangi wanita lain (lesbian) maka mereka berdua adalah penzina.


Muslimin muslimat sekalian,

Janganlah kita bersikap berdiam diri dengan alasan hal ini tidak melibatkan diri secara langsung. Perlu diingatkan kerosakan yang berlaku ini akan tetap menimpa kita, jika tidak sekarang mungkin pada masa akan datang.


Firman Allah di dalam Surah Ar-Rum, ayat 41 yang bermaksud:

Telah timbul berbagai-bagai kerosakan dan bala bencana di darat dan di laut dengan sebab apa yang telah dilakukan oleh tangan manusia; (timbulnya yang demikian) kerana Allah hendak merasakan mereka sebahagian dari balasan perbuatan-perbuatan buruk yang mereka telah lakukan, supaya mereka kembali (insaf dan bertaubat).


Firman Allah di dalam Surah Al-Anfal, ayat 25 yang bermaksud:

Dan jagalah diri kamu daripada (berlakunya) dosa (yang membawa bala bencana) yang bukan sahaja akan menimpa orang-orang yang zalim di antara kamu secara khusus (tetapi akan menimpa kamu secara umum). Dan ketahuilah bahawa Allah Maha berat azab seksaNya.


Di dalam konsep menegah kemungkaran, sama-samalah kita memelihara diri, keluarga dan masyarakat daripada terjatuh ke dalam lembah kemaksiatan. 


Tindakan kita pada hari ini akan menentukan masa depan kita pada hari esok. Allah akan bertanya apakah yang telah anda lakukan demi menyelamatkan anak bangsamu?

No comments: