Thursday, 1 September 2016

DAKWAAN HANYA SEKADAR TUDUHAN TANPA BUKTI!!!Tentu ramai bertanya kenapa tiba-tiba setelah sekian lama Tan Sri Muhyiddin Yassin membuat dakwaan terbaru berkaitan dana dalam akaun peribadi Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak.

Dalam ceramahnya di Ketereh,Kelantan kelmarin bekas Timbalan Perdana Menteri itu dakwa konon sudah ada RM1 billion dalam akaun itu sebelum dana dari Arab Saudi RM2.6 billion masuk.

Setiausaha Akhbar kepada Perdana Menteri Datuk Seri Tengku Sarifuddin Ahmad Selasa mengeluarkan satu kenyataan menafikan dakwaan terbaru itu.

Katanya mungkin dakwaan terbaru ini satu cubaan Muhyiddin untuk alih perhatian dari akuan bersumpah kes cerai Nika Gee.

(Kes cerai itu yang sudah masuk mahkamah mencuri perhatian ramai.Ini kerana dalam surat akuan bersumpah suami wanita itu,seorang bekas pendakwaraya mendakwa seorang tokoh politik ada hubungan sulit dengan isterinya).

Tengku Sarifuddin bertanya bagaimana beliau hendak jadi Presiden sebuah parti baru yang dinaungi oleh Tun Dr Mahathir Mohamad bila ada rekod mahkamah dakwa beliau ada hubungan sulit dengan isteri orang selama beberapa tahun.

Katanya kredibiliti dan moral Muhyiddin sudah musnah.

Dakwanya adalah jelas dalam mencapai matlamat politik beliau cakap lain dan dalam hal peribadi buat lain.

Katanya ketika beliau menyerang Perdana Menteri dengan dakwaan rasuah…orang dalam semua tahu mengenai sejarahnya sebagai Menteri Besar Johor.

Mengenai akaun dana Perdana Menteri,Tengku Sarifuddin  berkata ia telah disiasat dengan teliti oleh pelbagai pihak berkuasa dan semuanya dapati ia tidak langar sebarang undang-undang.

Selain itu pihak SPRM pergi ke Arab Saudi untuk periksa semua dokumen perundangan dan ambil keterangan dari wakil penderma.

Menteri Luar Arab Saudi sendiri juga mengesahkan dana dalam akaun Perdana menteri adalah sumbangan dari keluarga diraja Arab Saudi.

Tengku Sarifuddin menilai Muhyiddin seorang yang kecewa selepas digunakan sebagai boneka Dr Mahathir.

Beliau tidak akan jadi Perdana Menteri seperti dijanjikan kerana cubaan untuk menjatuhkan pemimpin yang dipilih secara demokratik sudah gagal.

“Sekarang beliau terdesak…kenapa perlu sesiapapun percaya apa yang beliau cakap?” katanya.

3 comments:

Anonymous said...

Kalau tiada bukti mengapa MO1 disebut lebih drp 30 kali dalam dokumen DOJ tu dan telah disahkan oleh Rahman Dahalan bahawa MO1 tu tidak lain dan tidak bukan adalah Najib. Dia juga menyatakan hanya orang bpdoh dan dungu sahaja yg mengatakan ianya selain drp Najib.

Anonymous said...

Walaupun disebut banyak kali pun MO1 bukan termasuk orang yang disiasat. Maknanya MO1 tak salah apa pun dan tak ada isu. Kenapa nak dibesarkan perkataan MO1 tu. Kau faham ke tak anon 1148?

Jack Smith said...

Welcome to www.avg-retail.xyz Protect your data, devices, and your family With the development of the digital world, online protection is crucial. It is extremely important to protect your PCs, Mac, computers as well as mobile devices and tablets with avg.com/retail. This can be done with the help of effective internet security and anti-virus products from avg.com/retail that safeguards all devices used on digital platforms.

For more information: www.avg.com/retail

When you buy a new HP printer, you try to connect it using the user manual. The manual provided by the 123.hp.com/setup manufacturer may not be in detail. Hence, our technical experts have given simple instructions that guide you through the HP Printer setup and troubleshooting issues if any.

For more information: 123.hp.com/setup

To activate office.com/setup you need to visit office setup. Find what all you can do on www.office.com/setup. login in, create new account, enter office product key, Get your office and get support.


For more information: office.com/setup