Friday, 28 February 2014

DEMI ANAK,PEMINAT HARAP ERRA DAN BEKAS SUAMINYA BERSATU SEMULA!!!


Kerana Gambar Anak, Peminat Harap 

Erra & Bekas Suami Bersama Semula.Kerana Gambar Anak, Peminat Harap Erra & Bekas Suami Bersama Semula

Kisah perceraian bekas Ratu Cantik Malaysia, 
Erra Fazira mendapat perhatian umum dari 
segenap lapisan masyarakat. Maklum sajalah, 
Erra merupakan nama besar dalam industri 
hiburan tanah air.

Terkini, bekas suaminya, Engku Emran 
telah memuatnaik foto anak mereka, Engku 
Aleesya bersama Erra ketika mereka  
menunaikan Umrah satu ketika dulu.

Foto tersebut telah mendapat pelbagai respon 
dari peminat yang menginginkan pasangan itu 
kembali bersama demi anak mereka.

Kerana Gambar Anak, Peminat Harap Erra & Bekas Suami Bersama Semula


Foto yang dimuat naik Engku Emran


Kerana Gambar Anak, Peminat Harap Erra & Bekas Suami Bersama Semula
Status foto tersebut yang menggelar Erra 
sebagai syurga kepada anak mereka 
betul-betul menyentuh hati peminat 
hingga ada yang meminta mereka rujuk 
semula.

Selain itu, ada juga peminat yang meminta 
mereka menunaikan umrah bersama-sama 
sekali lagi dan berdoa di Jabbal Rahmah 
untuk menyatukan mereka kembali.

Kerana Gambar Anak, Peminat Harap Erra & Bekas Suami Bersama Semula

Makin comel, Engku Aleesya mewarisi 

kecantikan ibunya

Apa-apa pun, jika apa yang didoakan peminat 
ini menjadi kenyataan, kami pasti Engku Aleesya 
lah yang paling gembira kerana tidak perlu lagi 
tinggal berasingan bersama ibu bapa tercinta.

Untuk pengetahuan anda, Erra dan Engku 
Emran disahkan bercerai beberapa minggu 
lalu dihadapan Hakim Mahkamah Tinggi Syariah 
Shah Alam.

Sementara itu, hak penjagaan anak mereka 
diberikan kepada Engku Emran dan Erra diberikan 
hak lawatan dan bermalam selain cuti sekolah dan 
hari perayaan-ohbulan.

WANITA BERBADAN SELADANG BERWAJAH KUCING PARSI!!!


Wow !! Wanita 33 Tahun  Kelihatan Baru Berusia 14 Tahun.

Inilah gadis comel dan cantik dari Hunan, China yang kelihatan seperti budak kecil berusia 14 tahun. Xia Da, nama sebenar gadis comel ini sudah berumur 33 tahun. Beliau dilahirkan pada 4 April 1981  dan merupakan seorang pelukis kartun yang terkenal.
CERITA LAWAK - TELOR REBUS MEMBAWA LUKA!!!


                                 
Aku ada cerita ni… lawak la jugak.. tapi jangan ketawa tau… 


Aku baru berkahwin setahun yang lepas dan duduk dengan isteri aku. Kami duduk berdua sahaja sebab belum dikurniakan anak. Aku ni ada satu kegemaran -iaitu makan telur rebus. Aku pun tak tahu kenapa aku suka makan telur rebus, sedap agaknya.Sebelum aku kahwin, aku memang gila telur rebus. Pagi petang siang malam makan telur rebus. Tapi semenjak aku kahwin ni aku terpaksa berkorbanlah, iaitu denganmeninggalkan tabiat aku ini. Lama juga aku dah tak pekena telur rebus ni.. sebab orang rumah aku masak sedap-sedap.. so aku dah tak kisah lagilah..
Ceritanya begini, bulan lepas masa aku balik kerja, tiba-tiba kereta aku rosak.. akupun telefon bini aku katakan aku balik lambat sebab kena menapak. Sebab lapar aku pun singgah satu kedai makan tu… ada telur rebus lah.. aku pun makan nasi dengan telur rebus.. lepas tu aku order telur rebus lebih lagi untuk diratah. Sebelum balik aku bungkus lagi 10 biji telur rebus untuk makan sambil berjalan balik nanti.

Tiba je kat rumah aku rasa amatlah kenyang.. maklumlah balas dendam sebab lama tak pekena telur rebus. Sebelum aku masuk kerumah,isteri aku tiba-tiba cakap dia ada’surprise’ untuk aku malam ni. Dia suruh aku tutup mata dengan kain hitam yang diikat kemas dibelakang kepalaku. 


Dan dipimpinnya aku sampai ke meja makan Aku duduk dikerusi dan isteriku pesan jangan cuba buka,Aku nak pergi toilet sebab perutku mula buat hal, tapi malaslah nak spoilkan ‘surprise’ isteriku ini. Aku puntahan ler… Tetiba telefon berbunyi, isteriku pergi mengangkatnya.Apa lagi ada chance aku pun melepaskan kentut yang ditahan sekian lama.. Fuuuuhhh lega rasanya… bau boleh tahan… maklum ler berapa biji telur tah aku bedal tadi… Alamak.. ada lagi satu la.. aku pun angkat sebelah punggung dan lepaskan satu das lagi.. bunyinya PROOOTTT!! .. fuh bau jangan cakap beb.. aku pun tak tahan bau dia… aku kipas pakai tangan angin dia kasi kurang sikit bau dia… adalah macam bau telur tembelang sikit.. Tetiba aku dengar bunyi telefon berdering lagi… 


hai lamanya tunggu isteri aku ni, aku tak sabar lagi ni nak tahu surprise dia ni. Aku terasa ada lagilah, kali ni memang aku rasa power punyalah.. aku kumpul dulu kasi padu..lepas tu aku bangun, tonggeng sikit dan lepaskan angin taufan tu…PRRROOOOOTTT!!!!… fuhh lega… bergegar sikit meja makan dibuatnya… peh tak tahan aku bau dia power gila.. aku tutup hidung aku.. aku rasa bau dia ada sikit-sikit macam bangkai la.. mau mati bunga atas meja makan aku ni.. sambil tu aku sebut’ahhhh…. lega…’. 


Adalah dekat 5 minit baru bau bangkai tu hilang.. Lepas tu isteri aku kembali dan minta maaf sebab lambat.. lalu dia kata ‘SURPRISE!! HAPPY BIRTHDAY!!’ dan suruh aku buka kain penutup mata aku.. laaa birthday aku hari ni le… camne boleh lupa ni.. Aku buka le kain penutup mata aku.. mulutku terus melopong… ALAMAK!!!Benda pertama aku lihat.. muka merah padam pak mertua aku, mak mertua aku, adik ipar aku dua orang, duduk keliling meja makan. Bos aku dengan jiran sebelah rumah rumah aku pun ada!!. ? jadi aku pun nak kaber malu, aku tanya la kat pak mertua aku. ‘dah lama ke pak sampai?’.Dan pak mertua aku pun jawab.’Dah lama. Sebelum kentut pertama lagi!!’.:habih :. 
-iqazulaikha
                

Fasih Bahasa Melayu Tak Hakis Jati Diri Cina!

by Teo Kok Seong,

     Profesor Linguistik di Universiti Kebangsaan MalaysiaSyarat fasih berbahasa Melayu yang dikenakan oleh MCA kepada mereka yang bakal dilantiknya, untuk memegang jawatan, baik dalam majlis perbandaran, daerah atau lain-lain bukan sahaja perlu dipuji. Ia hendaklah dicontohi pihak lain, baik dalam bidang politik mahupun lain-lain. Ketetapan begini diambil setelah MCA mengambil kira mereka ini yang akan bertindak sebagai perantara antara rakyat dan kerajaan, harus mempunyai kefasihan berbahasa Melayu yang baik. Oleh itu, ia dipastikan ketika temu duga dan antara syarat pelantikan yang penting. MCA melihat kefasihan berbahasa Melayu ini sebagai faktor penting untuk keberkesanan peranan seorang ahli majlis perbandaran, daerah dan lain-lain. MCA mahu memastikan mereka yang dilantik itu, boleh menyuarakan masalah rakyat dengan jelas dalam bahasa Melayu. Ini agar ianya dapat difahami dengan baik oleh kerajaan, dalam usaha memberi perkhidmatan terbaik kepada rakyat. 
Bahasa pentadbiran kerajaan Syarat ini sebenarnya memperlihat betapa pentingnya bahasa Melayu dalam urus tadbir negara. Hal ini ada hubungannya dengan kedudukan bahasa Melayu sebagai bahasa rasmi negara. Dalam hal ini, ia wajib digunakan sebagai bahasa untuk segala urusan kerajaan. Ia bahasa yang ditetapkan secara perundangan untuk digunakan dalam pentadbiran kerajaan. Oleh itu, bukan sahaja penggunaan bahasa Melayu dari kuantitinya penting, tetapi cara ianya digunakan, sudah tentu dalam bentuk yang baik dan betul, khususnya dalam ranah rasmi, adalah juga penting untuk memberi kualiti kepadanya. Hal ini amat diperlukan bukan sahaja kerana bahasa Melayu adalah bahasa negara kita.
Tetapi, yang lebih penting lagi ialah citranya sebagai bahasa yang digunakan dalam semua sistem negara seperti pendidikan dan perundangan, dan juga pelbagai institusinya seperti tentera dan polis, perlu sentiasa terpelihara.
 Syarat fasih berbahasa Melayu dalam kalangan rakyat, khususnya yang bukan Melayu, pada tahap yang baik, setelah 57 tahun merdeka, sepatutnya tidak diperlukan lagi. Namun, inilah hakikatnya. Masih terdapat sebilangan besar bukan Melayu yang dapat dikategorikan sebagai tidak boleh berbahasa Melayu langsung. Malang sekali ia datang daripada generasi muda pula. Ketika merdeka pada 1957, kefasihan berbahasa Melayu dalam kalangan kaum bukan Melayu, adalah antara perkara penting yang disentuh dalam Dasar Bahasa Kebangsaan. Hal ini diungkit semula ketika penubuhan Malaysia pada 1963 oleh kepemimpinan negara, setelah mendapati permasalahan penguasaan bahasa negara yang baik, tidak begitu diendahkan oleh bukan Melayu. Sesungguhnya hal ini berlanjutan sehingga sekarang. Keengganan sesetengah rakyat bukan Melayu untuk menguasai bahasa Melayu agar fasih, setelah diberitahu tentang kepentingannya sebagai bahasa negara, boleh dikaitkan dengan tiadanya kesetiaan pada mereka ini, kepada negara. 
Pekerja asing lebih fasih Sebetulnya sikap negatif dalam kalangan mereka ini adalah faktor utama mengapa mereka terus tidak mahu mengetahui bahasa Melayu langsung, apatah lagi menguasainya dengan baik. Hal ini dapat dibandingkan dengan sikap positif pekerja asing di negara ini, yang didapati berjaya menguasainya bukan sahaja dalam waktu yang singkat, tetapi, pada tahap yang boleh dibanggakan juga. Langkah MCA ini perlu disusuli dengan usaha untuk mengajar bahasa Melayu kepada kaum Cina yang tidak mahu mengetahuinya langsung. Ia bukan saja mustahak untuk kepentingan negara. Ia juga mustahak untuk kerakyatan mereka sebagai warga negara Malaysia yang lebih absah sifatnya. Selain membela nasib kaum Cina dalam bidang ekonomi khasnya dan memastikan pendidikan aliran Cina berada pada tahap unggul, MCA juga mempunyai tanggungjawab untuk menanam semangat nasionalisme linguistik bahasa Melayu dalam kalangan kaum Cina. Ini dapat dilakukan dengan agak mudah memandang barisan kepemimpinan MCA kini rata-ratanya mempunyai kefasihan berbahasa Melayu yang amat baik. Kefasihan ini boleh dijadikan bukti bahawa pengetahuan dan penguasaan baik dalam bahasa Melayu, tidak sekali-kali menghakis jati diri etnik Cina. Malah, ia boleh menjadikan kaum Cina lebih bersifat Malaysia. Pengetahuan dan penguasaan bahasa Melayu yang baik ini mempunyai kaitan langsung dengan jati diri kebangsaan, yang perlu dipamerkan oleh setiap seorang warga negara Malaysia pada setiap masa-BH

Inilah Lim Guan Eng....Keturunan Komunis Yang Rasis. Dah Jelas Anti Melayu!!!
Inilah Lim Guan Eng....


7.9 juta tu tak semestinya miskin. 7.9 tu adalah 

berpendapatan rendah dari RM2,000bukannya miskin. 
B O D O H ! ! ! ! ! Punya Lesbian Gender Engage.


DS Najib tak  payah bagi br1m dah la lepas ni..bagi kutuk..tak bagi kutuk.Yang apek ni 
dengki la tu..dia tak dapat buat mcm DS Najib buat.Kalau apek ni buat pun sama jugak.Tak de beza pun.Duit rakyat yang bayar cukai jugak.Pusing-pusing tang tu jugak.Haiya lu apek..Jangan dengki-dengki itu macam maa..


Cina dap sebenar nya tak senang hati kerajaan membantu rakyat.Dap sendiri memang tak suka membantu rakyat susah.Waktu Cina Gerakan jadi KM,tak da pun dia kacau orang Melayu nak berniaga.Dapat kat mangkuk hayun ni,punoh-ranah habis nasib orang-orang Melayu P.Pinang yang berniaga kecil-kecilan.Dah dasar cina DAP tak boleh tengok melayu senang.Yang dikatakan miskin tu sebenarnya bukan miskin cuma mereka bukan kaya raya. Yang majoriti jutawan dan kaya raya tu siapa?Masih tak puas hati lagi ke kalau najib sering bantu melayu.Kalau majoriti melayu susah dan tak dibela nasib mereka,yang dapat susah nanti cina kaya juga!


Lihatlah apa yang berlaku di Indonesia suatu masa dulu.Rakyat marhaen Indonesia memberontak kerana hidup susah.Habis cina yang kaya raya melarikan diri dan keluarga ke luar negeri kerana takut dengan tindakan rakyat Indonesia yang sampai ke tahap menjolok kemaluan wanita cina dengan batang penyapu umpama hukuman sula zaman dahulu!Cuma satu saja yang aku heran.Kenapa setelah melihat dengan  jelas kerasisan melampau keturunan komunis ni,masih lagi terlalu ramai melayu PR yang menjaga dan membela DAP.Kalau pengikut pandir macam tu tak apa lah juga. Ini pemimpin tertinggi,tinggi pulak ilmu agama pun boleh jadi bodoh tunduk kat DAP.Agaknya dah termakan nasi kangkang Teresa kok kut???


Dah tau LGE tu busuk tapi melayu PR masih sayangKAN dia!!! 


HERAN,HERAN! APALAH NAK JADI???

Thursday, 27 February 2014

WANITA MENJALANG,LELAKI MENGANGKANG!!!APA YANG MEMBUATKAN PERSELINGKUHAN
BOLEH TERJADI BERULANGKALI.

Perselingkuhan boleh dikatakan sebagai ‘dosa besar’ dalam hubungan pernikahan. Korban perselingkuhan dalam hubungan pasti akan sangat tersakiti. 


Tetapi, jika hal itu boleh dimaafkan apakah menjamin tidak lagi terjadi perselingkuhan selanjutnya? 


Jawabannya mungkin mengejutkan Anda, perselingkuhan kemungkinan akan terjadi lagi. Kerana, berselingkuh bagi beberapa orang menjadi sebuah bentuk kecanduan.


Pada sebahagian lelaki, berselingkuh menjadi semacam kecanduan, terlepas dari apa pun keadaan hubungan mereka dengan pasangannya.


Namun sebahagian besar lelaki mengungkapkan alasan berselingkuh kerana lunturnya ikatan hubungan, perhatian, kesenangan dan juga seks. 


Ketika seorang lelaki berselingkuh, ketidakbahagiaan telah muncul untuk sementara waktu. 


Bahkan, dia mungkin tidak tahu seberapa besar dia tergoda sampai ada kesempatan untuk melakukannya. Dan, jika ia dapat menjadi setia setelah tergoda atau berselingkuh, benar-benar bergantung kepada bagaimana ia dan pasangannya kembali membangunkan hubungan.


Jika pasangan berselingkuh, Anda dan pasangan harus mencari akar permasalahan. Ketahui apa yang menjadi gangguan. 


Bagi kebanyakan lelaki, masalah yang mungkin muncul adalah kehidupan seks. Jadi, hal yang harus Anda ketahui adalah sebagai lelaki,anda mengalami kecanduan dalam hal berselingkuh. 


Tetapi, sebahagian besar lelaki berselingkuh kerana merasakan hubungannya tidak lagi hangat. Jika Anda mengalami masalah dalam hubungan segera perbaiki sebelum masalah semakin runcing dan membawa kepada perselingkuhan.rahasiabatin.

12 Jurus Mengenal "Rahasia" Kekasih!!!Artikel ini dihantar oleh rakan saya, Amoru Kaito . Tadinya sekadar main-main di emailkan ke email saya, tapi saya rasa, tak ada salahnya bila ke-12 jurus ini saya postingkan di blog ini.

Kerana sekurang-kurangnya, info ini boleh menjadi input tambahan, khususnya bagi mereka yang kebetulan belum berkahwin, atau mungkin yang ingin berkahwin dan agak kaku dengan kaum Hawa

Nota: Keberkesanan jurus diluar tanggung jawab penyumbang artikel ... hi hi hi (Joke aje)

 1. Apabila lelaki diam, bermakna banyak perkara yang sedang difikirkannya.
 2. Apabila lelaki lagi tidak minat debat, bermakna dia sedang berfikir dalam-dalam.
 3. Ketika lelaki melihat kamu dengan tatapan penuh tanya, bermakna dia sedang berfikir berapa lama lagi kamu akan berada di sekitarnya.
 4. Apabila lelaki menjawab kamu: "Saya baik-baik saja" setelah beberapa saat, bererti dia tidak sepenuhnya baik.
 5. Ketika seorang wanita menatap kamu, bermakna dia sedang bertanya-tanya mengapa kamu berdusta kepadanya.
 6. Apabila seorang wanita meletakkan tangannya di dada kamu, bermakna dia mahukan kamu selamanya 
 7. Apabila lelaki telefon kamu setiap hari, bermakna dia sedang mencari perhatian.
 8. Apabila lelaki mau ketemu kamu setiap hari, bermakna dia mau dimanjakan.
 9. Apabila lelaki sering meng-sms kamu setiap hari, bermakna dia berharap sms-nya dijawab, biar cuma sekali.
 10. Apabila lelaki mengatakan "I LOVE U" ... !!, bermakna dia sedang jujur.
 11. Ketika lelaki berkata: "Aku tidak boleh hidup tanpamu", bererti dia telah memutuskan untuk menjadikan kamu pasangan bagi masa depannya.
 12. Apabila lelaki mengatakan "Aku rindu kamu", bermakna tak ada seorang pun yang lebih jujur ​​darinya (saat itu).rahasiabatin.

KURANG AJAR SATU KETURUNAN TURUN TEMURUN.DARI NENEK MOYANG TURUNLAH KE ANAK CUCU!!!Memang kurang ajar siapa yang edit pic di bawah nihhhh.... 
kawan-kawan ada yang tau???
Siapa empunye badigol acc fb nihhhh!!!..


Gambar: Mmg kurang ajar sapa yg edit pic nihhhh.... kawan2 ada yg tau...sapa empunyer badigol acc fb nihhhh!!!..

 • Bila kebencian mula timbul
      Manusia sanggup menfitnah...

  sungguh otak letak kat lutut......

 • Dia ada jari jemari yang kreatif.... buat la selagi boleh buat... ape-ape hal sendiri tanggung laaaa...
 •           ini akaun anak haram jadah nii

mereka RBA barua dap paling sejati...
 • puiii puak DAP

 • Bengong betul !!! Kalau benci pun tak 
 • kan la sampai buat macam ni...cuba kasi
 •  buat lu orang punya 
 • bapak...ini macam...! Apa lu rase???

 • Najib PEMAAF sangat!!! tu yang dapat macam pic kat atas.

 • Tu najis mughallazah.. Jangan buat senda gurauan.Selagi Najib mengucap dua kalimah syahdah selagi itulah dia islam. Nak berpolitik pun agak-agak lah.

 • Kalau tak suka pun kepada seseorang 
 • usahlah kita berbuat sesuatu yg 
 • menjatuhkan imej dia @ mereka... 

 • Wahai orang-orang yg mengaku ISLAM 
 • berbuat baik lah dengan sesama UMAT 
 • walaupun mereka bukan dalam 
 • kalangan kamu.

 • Diminta special intelligence unit untuk menyiasat pemegang web dan terpulang kepada pihak berkuasa untuk bertindak. 

 • Boleh check melalui mimos dan sebagainya bagi mengesan orang tersebut. Nak lari kE mana.. 

 • Pihak berkuasa lebih mngetahui asal pic ini di keluarkan..siapa dan dari mana web ini di keluarkan..

 • Seandainya orang yang edit ini Melayu 
 • & Islam, mari pakat berdoa supaya
 •  Allah tunjukkan siapa sbenarnya dia,
 •  apatah lagi jika bukan Islam...

 • Sebagai orang islam kita 
 • dituntut untuk menghormati manusia 
 • yang dinamakanpemimpin.

 • Semoga Allah swt memberi petunjuk kepada orang yg menghina sesama manusia....betapa terencatnya akhlaq orang ini hingga sanggup menghina dengan membuat fitnah gambar sebegitu rupa!!!!


INGATLAH...ALLAH TELAH 

MENGINGATKAN KITA BAHAWA 

SEANDAINYA KITA MENGHINA 

PEMIMPIN KITA MAKA ALLAH AKAN 

MENGHINA KITA PULA!!!!