Thursday, 28 February 2013

GADIS THAI BERDARAH MELAYU!!!!

Matika Atthakornsiripo Dua Pupu Sherryl Aida!!!

   
BETUL KE BOHONG????

HEI BUDAK!!!KAU MAIN-MAIN ATAS LANDASAN TU APA KE JADAHNYA????


AWASILAH ANAK ANDA.JANGAN BIARKAN NYA MENEMPA MAUT DI TEMPAT YANG TAK SEPATUTNYA.

JANGAN TIRU BUDAK PEREMPUAN NI.MUNGKIN KALAU SEHARI TAK DENGAR BUNYI KERETAPI DIA TIDAK LENA TIDUR.

LAGI SATU,ORANG YANG RUMAHNYA DI TEPI LANDASAN BIASANYA AKAN DAPAT ANAK RAMAI.KENAPE YE JADI MACAM ITU???

MUNGKIN BUNYI BISING KERETAPI MEMBUATKAN KROMOSON X DAN KROMOSON Y JADI AKTIF.GAMOKNYA!!!!!

Korean Popular Model, Kim Ha Yul 김하율's Lovely Outdoor Fashion

Korean Model Photos: Kim Ha Yul 김하율AYAMLEMBUKAH AKU???BUKAN,IKAN KOT???


Haiwan, Firaun dan Ulama

FIRAUN BAGI BR1M KEPADA RAKYATNYA,SURUH SEMBAH DIA SEBAGAI TUHAN. 

ADAKAH NAJIB DAN KERAJAAN SURUH RAKYAT SEMBAH DIA???BENGONG SUNGGUH HAJI HADI.Seorang yang menjadi Mursyidul Am sebuah parti yang katanya memperjuangkan Islam menganggap rakyat yang menerima BR1M dari Kerajaan adalah ibarat 'Ayam' yang mengejar 'Hampas' kelapa.

Dan seorang lagi yang menjadi Presiden menganggap pemberi BR1M sama dengan Firaun kerana Firaun juga melakukan perkara yang sama.

Di Malaysia, ulama PAS berlumba-lumba untuk mendapatkan undi dari haiwan yang berkerumun memakan hampas kelapa.  Itulah standard penerima BR1M. Tetapi ulama mengharapkan haiwan ini untuk mengundi mereka.
                                                                                                                                                                          

Musuh politik PAS dianggap Firaun yang kerjanya menabur                                                                                                                                      hampas. Malah hampas inilah yang diserbu oleh Haiwan-haiwan yang setiap pagi meminum air basuh kaki ulama PAS. 

Air kaki itu saja yang suci. Yang lain semuanya najis.
Terbukti sudah Ulama PAS GAGAL mengajar pengikutnya kerana selama ini PAS hanya mengajar haiwan yang hanya ikut apa yang diajar tanpa bantahan.
'Haiwankah aku', hanya kerana wang ulil amri (Utusan)

ADAKAH wajar penerima bantuan kewangan dari Kerajaan Pusat yang diterajui Barisan Nasional (BN) dianggap sebagai haiwan yang memakan hampas. Sepatutnya isu ini tidak timbul jika kita sebagai umat Islam memahami konsep bersyukur terhadap rezeki yang diberikan oleh Allah SWT.Jika kita hidup susah tetapi hendak mengharapkan kerajaan yang papa kedana pun tidak ada gunanya juga. Soalnya Kerajaan Pusat mampu memberi dan kita tidak kufur nikmat sanggup menerima maka mengapa dipersoalkan sama ada memberi duit sebagai memberi ikan dan bukan memberi pendidikan.

Bercakap soal memberi ikan dan bukan belajar cara menangkap ikan oleh Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang, cuba lihat apa yang dilakukan oleh kerajaan Terengganu di bawah Menteri Besarnya, Datuk Seri Ahmad Said berbanding apa yang telah dilakukan oleh Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim dan Menteri Besar Kedah, Datuk Seri Azizan Razak dengan pendidikan anak-anak negeri masing-masing.

Rakyat Malaysia berasa amat terguris dan menderita minda dengan pandangan Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat yang menganggap mereka seperti haiwan memakan hampas. Jika begitu ada baiknya Tok Guru melupakan niat meminta royalti minyak daripada Kerajaan Pusat. Takut nanti dicop meminta hampas pula. Mungkin beliau akan berkata, kalau minta banyak tak mengapa kerana boleh beli banyak isi. Namun apa beza duit sedikit dengan duit yang banyak jika ia diberi terus oleh Kerajaan Pusat.

Sebaik-baiknya royalti minyak diberi terus oleh Kerajaan Pusat kepada rakyat Kelantan tanpa melalui kerajaan negeri yang tidak pernah tahu bersyukur dengan bantuan daripada Kerajaan Pusat selama ini. Jika mereka yang mengagihkan kelak ditakuti mereka akan menganggap rakyat sebagai ayam mahupun lembu.

Sepatutnya berfikir dahulu sebelum bercakap, bukannya berfikir kemudian selepas bercakap sesuatu perkara kerana terlampau takut tewas pada Pilihan Raya Umum Ke-13 akan datang.

Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak sendiri tidak pernah menganggap rakyat seperti yang dianggap oleh Nik Aziz sebelum memberi pelbagai bantuan untuk mereka. Semua golongan mendapat bantuan daripada budak sekolah, orang bujang, pelajar universiti, peniaga, orang sakit dan lain-lain lagi.

Adakah mereka sekolah lembu, orang muda tahi kuda, pelajar universiti ayam atau orang sakit sebab terkena sampar ayam. 'Haiwankah aku?' Itu kata rakyat hari ini sebagaimana C.N.Al-Afghani bertanya kepada pemimpin Pas, 'Kafirkah Aku?'

Sebaik-baiknya Tok Guru bertanya diri sendiri adakah membantu anak yatim dan janda ahli-ahli Pas yang meninggal dunia dalam Peristiwa Memali sebagai bantuan kepada makhluk yang beliau maksudkan.

Adakah nasib mereka terbela, ke mana perginya wang tabung Memali yang dikhabarkan lesap tanpa diaudit. Sebaik-baiknya perkara ini menjadi perhatian Tok Guru dan pemimpin pakatan pembangkang yang semakin galak membuat janji-janji manifesto baru ibarat gula-gula paling beracun menanti rakyat untuk mengulumnya.

Jika saya susah dan tidak berwang adakah salah saya dibantu. Haiwankah aku? Kerana terpaksa menerima wang daripada Ulil Amri. Kerana kalau diminta daripada Kerajaan PKR Selangor mereka akan bertanya, tunjukkan bukti awak memangkah kami, baru kami beri apa kami janji. Siapa yang lebih haiwan sifatnya?

PILIHLAH YANG BETUL-BETUL BERKEPAKARAN DALAM SESUATU BIDANG!!!!


HENDAK MEMBINA RUMAH SURUHLAH TUKANG RUMAH.JANGAN PANGGIL TOK SIAK YANG TUGASNYA MEMBENTANG SEJADAH.
 
HENDAK BUAT PARANG PANGGILLAH SI PANDAI BESI.JANGANLAH PANGGIL MASTERCHEF YANG PAKAR  DALAM BIDANG KULINARY.
 
HENDAK MEMBUAT MAJLIS TAHLIL PANGGILLAH TOK IMAM.JANGANLAH PANGGIL DJ KARAOKE!!!!


MASING-MASING ADA KEBOLEHAN TERSENDIRI.MASALAHNYA SEKARANG TERLALU RAMAI YANG MERASAKAN DIRINYA PAKAR SEGALA-GALANYA.

INILAH MASALAHNYA BILA MEMBERI TUGAS KEPADA YANG BUKAN AHLI DALAM BIDANG TERSEBUT.

AKU BUKAN BERNIAT HENDAK MENGHINA.AKU CUMA NAK MENYATAKAN REALITI KEHIDUPAN YANG BERLAKU DI MALAYSIA.

DALAM URUSAN PENTADBIRAN NEGARA PERLU KITA SERAHKAN KEPADA ORANG-ORANG YANG BENAR-BENAR AHLI DAN MEMPUNYAI KEMAMPUAN SERTA ILMU PENGETAHUAN DAN PENGALAMAN YANG LENGKAP DAN LUAS.

TELAH TERSULUH DI DEPAN MATA TERANG BENDERANG MENERANGI ALAM.JELAS KELIHATAN KEPADA KITA BAGAIMANA PINCANGNYA PENTADBIRAN YANG DIJALANKAN OLEH ORANG YANG BUKAN AHLI.

BAGAIMANA ORANG YANG HANYA TAHU HUKUM AGAMA NAK MENTADBIR NEGARA SEDANGKAN ILMU MENTADBIR HANYA ADA SECUBIT SAHAJA.

LIHAT KELANTAN,2 DEKAD LEBIH DITADBIR OLEH ORANG KURANG ILMU DALAM MENTADBIR.APA KEMAJUAN YANG BOLEH DIBANGGAKAN.PELUANG PEKERJAAN TAK DAPAT DISEDIAKAN DENGAN MENCUKUPI HINGGA MEMAKSA RAKYATNYA BERHIJRAH MENCARI REZEKI DI NEGERI ORANG.

SEKARANG LIHATLAH DI KEDAH.APA SUDAH JADI?HURU HARA DALAM URUSAN PENTADBIRANNYA DAN HURU HARA DALAM KRISIS KEPIMPINAN!!!

BIJAK DALAM HAL EHWAL ISLAM BELUM TENTU BIJAK DALAM PENTADBIR URUS SESUATU PEMERINTAHAN.


JADI SURUHLAH PEMANJAT KELAPA MENURUNKAN BUAH KELAPA.JANGAN PULAK SURUH MAK ANDAM NANTI TERSELAK KAIN SIBUK MELUKAH.

KESIMPULANNYA HAYATILAH KISAH IMAM AHMAD HAMBAL.

IMAM HAMBAL PERNAH DIDATANGI SEGEROMBOLAN TENTERA UNTUK MENDAPATKAN NASIHATNYA TENTANG PEMILIHAN PANGLIMA PERANG.

MANA MAHU PILIH ANTARA DUA.SEORANG BIJAK DAN PAKAR DALAM HAL-HAL STRATEGI PEPERANGAN TAPI BANYAK DOSA.SEORANG LAGI TERLALU ALIM TETAPI AGAK KURANG DALAM ILMU PEPERANGAN.

IMAM AHMAD HAMBAL BERKATA,AMBILLAH YANG PERTAMA.DOSA DIRINYA ADALAH URUSAN PERIBADI DIA DENGAN ALLAH SEDANGKAN KEPAKARAN DIA ADALAH URUSAN DIRINYA DENGAN MASYARAKAT DAN NEGARA.

MANAKALA YANG KEDUA TADI,KEALIMAN DIA ADALAH URUSAN DIA DENGAN ALLAH.KEKURANGAN DIA ADALAH KELEMAHAN KEPADA MASYARAKAT DAN NEGARA!!!!

JADI FIKIR-FIKIRKANLAH.JANGAN SAMPAI PILIH TEBU DAPAT TEBERAU!!!!

AKIDAH BUKAN BARANG YANG BOLEH DIBUAT MAIN!!!

 

AKIBATNYA BERIA-IA SANGAT MEMBELA KRISTIAN!!!!

ABDUL HADI AWANG DIDALAM BIBLE


PAS is Dead !!!..                                                                                                                                                                                                                             
                                                           PEMBELA KRISTIAN


  


Manifesto Pakatan Simbol Kristian ?

Beberapa blog, nasionalis1982, mymassa dan alamijiwaparadox hari ini mempersoalkan simbol-simbol ‘aneh’ yang terdapat di muka depan buku manifesto Pakatan pembangkang bertajuk “Manifesto Rakyat, Pakatan Harapan Rakyat” yang dilancarkan semasa Konvensyen Pakatan Rakyat ke-4, di Pusat Konvensyen Shah Alam, 25 Februari.


Selain tertera simbol-simbol parti Pakatan, PKR, DAP dan Pas yang disusun secara urutan dari kiri ke kanan, terdapat 41 simbol-simbol lain yang disusun dalam petak-petak.


Selain simbol ‘tapak tangan’ yang diulangi dua kali, terdapat satu simbol salib yang merupakan simbol agama agama Kristian.

 

“Patutlah beria-ia nak benarkan bukan Islam guna kalimah Allah, rupa-rupanya ada agenda lebih besar sampai masuk dalam manifesto?, kata Mymassa.


Blog alamijiwaparadox pula mempersoalkan motif simbol salib dimasukkan di dalam muka depan buku manifesto Pakatan itu.
“Kenapa Salib diberikan perhatian khusus dalam manifesto Pakatan pembangkang ? Ada apa dengan Salib ini ?

“Siapa pembela Salib dalam Pakatan pembangkang ?

Inilah orangnya........


Hina Agama Nabi, Hina Nabi, Hina Bangsa Nabi  Hina Pencipta Nabi.


Wednesday, 27 February 2013

PANGAKO SAYO VS WINTER SONATA!!!!

Filipino model girl, Misa Campo's sexy bikini .
Korean Sexy Model, Han Ga Eun 한가은's Korean Legend Fashion.
TIGA DARA THAILAND MENANTI TATAPAN ANDA!!!

KECANTIKAN ADALAH PADA MATA YANG MEMANDANG.KERANA ITU ADALAH KETENTUAN ILLAHI MEREALISASI PENEMUAN JODOH MAKHLUK CIPTAANNYA.

KALAU TIDAK BEGITU SUDAH BARANG TENTU ADA DALAM KALANGAN MANUSIA  YANG TIDAK BERJODOH SEPANJANG HAYAT.TOLAKLAH YANG JUAL MAHAL PERASAN DIRI TU ISTIMEWA SANGAT SAMPAI MEMILIH-MILIH JODOH SENDIRI.

KETENTUAN ILLAHI INILAH YANG KADANG-KADANG KITA TENGOK GADIS YANG BAPAKLAH CANTIK BERKAHWIN DENGAN LELAKI SUPER HODOH.KADANG KITA TENGOK LELAKI YANG BAPAKLAH HENSEM BOLEH BERKAHWIN DENGAN WANITA YANG HODOH MAKSIMA.KENAPA BEGITU???

JAWAPAN DAH ADA KAT ATAS TU!!!MANA???? TU AYAT YANG MULA-MULA SEKALI TU!!!!


MARI KITA TENGOK TIGA WANITA CANTIK THAILAND NI.AGAK-AGAK KAU ORANGLAH YANG BELUM BERKAHWIN LAGI TU,BERJUMPA TAK DENGAN JODOH YANG SECANTIK INI????CARILAH JANGAN TAK CARI,CUBALAH JANGAN TAK CUBA!!!!!


 

Kae Chollada Mekratree, Sexy Thai Actress, Model, Showhost.

 

 

Thai Sexy Model and Actress Kanya Rattanapetch's Photos.


 

Gavintra Photijak, Miss Universe Thailand 2008.
BETUL KE BOHONG????

Cuepacs - RM50 Ibu Tunggal Pun Tak Tunai, Inikan RM500 Kepada Penjawat Awam, Bohong !

Antara janji yang terkandung dalam manifesto pakatan pembangkang ialah semua penjawat awam akan diwujudkan caruman nasional RM500 sebulan sehingga pencen, bagaimanapun menurut Presiden Kongres Kesatuan Pekerja-Pekerja Di Dalam Perkhidmatan Awam (Cuepacs) Datuk Omar Osman, itu semua hanyalah janji kosong pembangkang.

"Jika dahulu mereka janji nak bagi elaun ibu tunggal dan bantuan kepada murid sebulan RM50 di Selangor pun sampai sekarang mereka tak tunai, macam mana nak beri RM500 sebulan kepada 1.4 juta penjawat awam negara ini? Ini semua perlu difikirkan semula oleh rakyat," katanya. 

Tegasnya, kebanyakan yang terkandung dalam manifesto pakatan pembangkang sebenarnya telahpun dilaksanakan oleh kerajaan BN selama ini, termasuk gaji minimum, insentif percukaian, dan perumahan rakyat.
Presiden Pertubuhan Pemikir Muda Malaysia (PPMM), Mohd Rafiq Naizamohideen berkata, jika pada PRU lepas, Menteri Besar Selangor Tan Sri Khalid Ibrahim ada menyatakan manifesto bukanlah janji dan tidak perlu ditepati, maka kali ini juga pastinya ia akan membawa nasib yang sama.

"Oleh itu, rakyat tidak perlu mempercayai manifesto kali ini bagi mengelak daripada tertipu seperti pengundi di Selangor, kerana pakatan pembangkang tidak akan bertanggungjawab terhadap manifesto yang mereka buat apabila berjaya menjadi kerajaan," katanya.

Pandangan Mohd Rafiq turut dikongsi presiden Jalur Tiga (Jati), Datuk Dr Hasan Mohamed Ali yang menyifatkan kalimat dalam manifesto itu tidak lebih daripada susunan ayat yang disalut 'gula-gula manis' untuk memikat hati rakyat.

"Bila sampai masanya mereka mencari seribu dalih memberi justifikasi mengapa manifesto tersebut tidak dapat dilaksanakan," katanya dalam satu kenyataan.

Ketua Kluster Politik, Keselamatan dan Hal Ehwal Antarabangsa Majlis Profesor Negara, Prof Datuk Dr Mohamed Mustafa Ishak berkata, manifesto adalah komitmen dan sebuah kontrak antara rakyat dan parti politik.

Oleh itu, katanya, sesebuah parti tidak boleh menampilkan manifesto untuk menipu rakyat, memujuk dan memikat mereka untuk mengundi.

Katanya, amat penting bagi parti politik untuk memahami bahawa apa jua yang ditampilkan dalam manifesto itu, mereka mesti bersedia mengotakannya serta menunaikan apa yang dijanjikan.

Sementara itu, Dekan Fakulti Pengajian Antarabangsa Universiti Utara Malaysia, Dr Mohd Azizuddin Mohd Sani melontarkan persoalan yang penting: "Adakah PR mempunyai masa dan wang untuk melakukannya dalam tempoh lima tahun memegang kuasa?".

KATA DULANG PAKU SERPIH,KATA ORANG AWAK YANG LEBIH!!!!

 

Undi Pas Bakal Menghuni Neraka ?

44-lesen-arak-785655


UMUM tahu, Azhar Idrus ini penceramah agama yang tiada tauliah, tiada ijazah dan tiada kelayakan langsung untuk mengajar agama.  Sekolah pun di sekolah Inggeris, sekolah pondok pun tak pernah, Universiti Al Azhar apatah lagi.  Tapi sebab dia ada pengetahuan sikit (mungkin berguru) dan gemar ‘melawakkan agama’ sehingga buat orang ramai ketawa, maka jadilah dia popular.

 
 
Antara lawak bodoh Azhar Idrus yang penulis pernah dengar ialah soalan kenapa orang perempuan tidak boleh masuk kawasan kubor, jawab Azhar Idrus sebab orang itu tak mati lagi!!!  Tak ke bodohnya lawak, sejak bila pula nak masuk kawasan kubor kena mati dulu?

 
 
Tapi, biasalah orang Malaysia, trend sekarang memang suka tengok lawak jenaka, itu yang Maharaja Lawak laku, rancangan realiti macam menyanyi semua dah tak beberapa nak diperhatikan orang.

 
 
Bagaimapun, kepopularan Azhar Idrus sekarang ini disalahgunakan untuk kepentingan parti politik oppurtunis macam PAS, yang kita tahu gemar cari jalan singkat untuk mendapatkan penyokong, antara lain menggunakan orang yang diketahui mempunyai pengikut dan peminat mereka sendiri macam bekas-bekas artis, tidak terkecuali Azhar Idrus inilah.

 
 
Maka itu tidak hairanlah kenapa baru-baru ini bila kecoh di alam maya Azhar Idrus dipetik sebagai berkata undi UMNO masuk neraka kerana meluluskan lesen judi dan arak – ramai melihat kenyataan itu saling tak tumpah macam Amanat Hadi yang ‘menjustifikasikan’ kenapa UMNO ini perlu ditolak dan PAS itu perlu disokong.
Penulis tidak rasa Azhar Idrus ini terlalu bodoh, sehingga tak tahu bahawa PAS, PKR dan DAP juga meluluskan lesen judi dan arak di negeri yang diperintah masing-masing.  Malah kalau nak jadikan contoh di Selangor ini, bukan itu sahaja yang diluluskan tapi ada tambahan iaitu lesen rumah urut yang diantaranya menyediakan urutan B2B (body to body).
Soal lesen baru atau memperbaharui lesen, itu soal lain.  Yang penting sudah jadi kerajaan negeri, kuasa dalam tangan, kalau mahu tidak sambung lesen pun boleh.
 
 
Tapi bila Azhar Idrus mengenepikan itu dan menyebut UMNO sahaja, maka kita sudah nampak dia menyebarkan fahaman politik PAS dan bukan sangat nak mengajar agama – yang mana dia memang takdak kelayakan pun.
 
 
Hakikat bahawa lesen judi dan arak yang diluluskan kerajaan UMNO adalah untuk meraikan kehendak 40% rakyat bukan Islam di negara ini (tidak termasuk pelancung asing lagi tu), bukan orang Islam, diketepikan begitu saja oleh Azhar Idrus.  Bukan dia tak tau, saja buat-buat tak tau, sibodoh ni.
 
 
Tak tahulah apa pandangan orang bukan Islam dengan ‘fatwa’ Azhar Idrus ni. Dengan Nik Aziz hampir-hampir putus nafas, rasanya kunci syurga dan neraka sudah dipindah milik kepada Azhar Idrus sekarang.  Di tangan Azhar Idruslah yang menentukan siapa masuk syurga dan siapa masuk neraka.

 
 
Sebetulnya penulis tak faham apa pendirian macai PAS dalam soal menuduh UMNO kafir, tolak Islam, masuk neraka dan sebagainya ni?  Kalau menyokong, kenapa bila Nik Aziz kata UMNO ini tolak Islam dalam muktamar lepas, masing-masing (termasuk Nik Aziz sendiri) pakat nafi dan tuduh Utusan fitnah?
 
  Begitu juga Amanat Hadi, kenapa masing-masing pakat tak mengaku?
 
 
Bila ada beruk macam Azhar Idrus ini keluar kenyataan macam itu, masing-masing ambil statement itu dan jadikan rujukan pulak?
 
 
Nak dijelaskan kepada para biol-biolan ini, syurga dan neraka kuasa Allah swt untuk menentukan siapa yang masuk dan siapa yang tidaknya, bukan Azhar Idrus.  Ini perkara asas yang semua orang mengaku Islam patut tahu.  Orang macam Azhar Idrus ni, patut diludah saja sebab cuba-cuba nak ambil alih kuasa tuhan.


ULAMAK MAHARAJA LAWAK MEGA PESAING UAI????

 

Kenapa Songkok MAZA Tercabut Di London???


Lihatlah wajah seorang yang kononnya ulamak besar dan terhebat di Malaysia yang mula mengejar glamor dan cuba membina nama seperti penceramah pentas politik Pas. Hanya kerana beliau pernah menjadi Mufti Negeri maka apakah itu dijadikan batu loncatan untuk beliau sebegitu berani mengeluarkan 'fatwa' murahan demi sesuap nasi ?

Terlalu banyak isu yang beliau cetuskan hanya kerana nak mengejar dan mengekalkan populariti sebagai Ulama Negara ? Malah beliau dilihat sedaya upaya ingin menyaingi Ustaz Azhar Idrus yang menjadi fenomena rakyat Malaysia pelbagai peringkat umur walau Azhar hanya dilihat menggunakan senjata 'humor' untuk membuka mulut pendengar agar ketawa disetiap kuliah beliau.

Semua isu MAZA dilihat cuba campuri, dari isu agama hinggakan isu BR1M. Terkini beliau membuat lontaran sinis dalam blog beliau sendiri ;

"...pelacur kadang-kala kurang buruk dari sesetengah kerajaan atas muka bumi ini kerana pelacur mengambil upah dari hasil dirinya. Sementara pemimpin dan kerajaan yang menipu mengambil wang negara dan rakyat yang dibahagikan semasa sendiri terlebih dahulu dan sedikit pemberian untuk rakyat sambil berlagak seolah wang tersebut dari poket peribadi mereka...."

Apa maksud MAZA sebenarnya ?

Kalau nak menegur tak perlu berkias, ulama berkias bukan membawa apa-apa menafaat pada orang kampung yang miskin dan perlukan bantuan. Bahasa semantik bukan semua rakyat marhain faham dan bukan semua orang bijak pandai faham apa disebalik tafsiran mantik itu.

Kalau nak berkias tak perlu jadikan binatang sebagai perumpamaan, tak wajar jadikan PELACUR sebagai sandaran. Tak perlu bersuluh dalam terang dan tak perlu bersilat dalam suram. Sebagai kononnya ulama maka peribadi kena seperti pewaris Nabi bukan berwatak seperti bab* yang tahu menyondol tapi tak tahu undur !

Apakah niat MAZA ketika cerita sang Pelacur dijadikan bahan sindiran, kenapa pelacur ? Apakah kerana ketika berjalan di Kota London dahulu Dr Maza dilihat banyak masuk ke dalam PONDOK TALIPON AWAM ? Kenapa MI cuit bab Public Phone ? Siapa yang pernah ke London tahulah apa yang ada dalam Booth Public itu. Bukan nak menuduh tapi kenapa songkok dan kopiah Maza hilang di Kota Pelacur yang mana sah niaga body itu ?

Setakat nak berkias, semua penulis boleh berkias. Antara tahan dengan tidak saja telinga boleh menadah.

Apakah dengan lesen sebagai bekas Mufti Negeri maka kita boleh dengan mudah menidakkan kebaikan manusia lain ?

Apakah betul tafsiran hadis dan ilmu wahyu Allah itu ?
Apakah beliau sebagai rujukan Tafsir ?

Pernahkah MAZA terima upah ketika datang mengajar atau beri kuliah agama ? apakah percuma ? Kenapa ambil upah kalau pemberian itu kadang datangnya dari Kerajaan, samada Kerajaan Pusat atau Negeri.

Terlalu rapuh cara Maza nak berpolitik !
Terlalu murah harga diri orang miskin yang ditidakkan haknya !