Saturday, 30 June 2012

PAKAIAN DALAM ADA UNTUNGNYA!!!!!

Pembeli dengan pakaian dalam dapat membeli barangan dikedai Desigual diLyon.  
 fesyen jenama Desigual memulakan jualan khas di Lyon dengan menawarkan 100 pelanggan pertama dua helai pakaian secara percuma    
semasa permulaan rasmi jualan musim sejuk di Perancis.

10 Selebriti Yang Berpose Seksi dan Hot semasa Hamil!!!!


1. Demi moore
http://hermawayne.blogspot.com
Demi moore berpose bugil untuk majalah Vanity Fair edisi Agustus 1991, saat itu kandungannya berusia 7 bulan.

2. Cindy Crawford
http://hermawayne.blogspot.com
Cindy Crawford, berpose bugil untuk majalah W edisi Juni 1999, pada saat itu kandungannya berusia 7 bulan.

3. Monica Bellucci
http://hermawayne.blogspot.com
Monica Bellucci berpose bugil saat hamil 6 bulan di majalah Vanity Fair Italia tahun 2004.

4. Britney Spears
http://hermawayne.blogspot.com
Britney Spears Berpose Bugil untuk majalah Harper's Bazaar Bazar edisi Agustus 2006

5. Eva Herzigova
http://hermawayne.blogspot.com
Eva Herzigova berpose seksi di Majalah Vanity Fair Italy pada tahun 2007

6. Myleene Klass
http://hermawayne.blogspot.com
Myleene Klass, berpose bugil saat hamil 6 bulan di majalah Glamour edisi Augustus 2007.

7. Christina Aguilera
http://hermawayne.blogspot.com

Christina Aguilera berpose bugil di majalah Marie Claire edisi Januari 2008.

8. Claudia Schiffer
http://hermawayne.blogspot.com
Claudia Schiffer berpose bugil untuk dimajalah Vogue Jerman edisi Juni 2010.

9. Kendra Wilkinson
http://hermawayne.blogspot.com
Kendra Wilkinson berpose bugil untuk majalah In Touch edisi Oktober 2009.

10. Miranda Kerr
http://hermawayne.blogspot.com

Perlukah mendengar laungan Azan di bulan untuk membuktikan agama kita benar?

Bercerita mengenai Neil Armstrong ke bulan.

Mungkin ada diantara anda pernah membaca mengenai perkara ini. Apabila menjejakkan kali ke bulan, Neil Armstrong telah mendengar laungan Azan dan setibanya beliau ke bumi, beliau telah memeluk agama Islam. (ceritanya lebih kurang macam tu lah).

Sampai sekarang, cerita mengenai Neil Armstrong ini sering dimasukkan di dalam artikel berkaitan dengan Agama. Masalahnya, adakah perkara ini benar? atau hanya propaganda? Adakah bukti kukuh?

Kalau perkara ini tidak benar atau belum pasti bukankan ianya mendatangkan fitnah? Adakah mengatakan seseorang itu Islam walaupun tiada bukti bukan fitnah? Tuduhan tanpa bukti kan suatu fitnah.

Mungkin ada yang percaya bulat-bulat tiada seginya. Maklumlah artikel mengenai agama seharusnya dipercayai. Nanti boleh rosak akidah. Namun harus diingat, yang menulis artikel tersebut hanyalah manusia biasa.


Menurut fatwa yang dikeluarkan oleh Shaykh Muhammed Salih Al-Munajjid, (anda boleh membaca sepenuhnya di sini), khabar mengenai Neil Armstrong memeluk Islam setelah mendengar laungan Azan di bulan telah beredar dikalangan umat Islam, namun tidak terdapat sebarang sumber yang sahih dan boleh dipercayai. Jika Neil Armstrong memeluk Islam, sudah tentulah beliau akan berdakwa kepada orang ramai untuk memeluk islam seperti yang dilakukan oleh Yusuf Islam.

Perkara ini juga seharusnya berlaku kepada individu-individu terkenal yang didakwa memeluk Islam jika ianya benar. Namun, sehingga sekarang tiada bukti. Jangan cakap pula mereka diugut oleh FBI dan agen-agen Freemason untuk menyembunyikan kebenaran.

Neil Armstrong sendiri telah menyangkal dakwaan tersebut dalam buku biografi rasminya First Man: The Life of Neil A. Armstrong yang diterbitkan pada tahun 2005 dan melalui rekod dan rakaman bunyi yang dikeluarkan oleh pihak NASA, tiada sebarang bunyi pelik dalam bahasa asing yang mereka dengar.

Itupun kalau pendaratan di bulan benar-benar berlaku, kerana masih menjadi pendebatan adakah Appolo 11 benar-benar mendarat di bulan. Ianya masih diragukan.

Carilah di internet atau di mana-mana, adakah anda menjumpai bukti kukuh mengenai cerita Neil Armstrong ini? (Jika ada harap sudi kongsikan). Bukti dipadam selepas 21 hari ia diterbitkan? Lagi dakwaan tanpa bukti.

Kadang kala kita sering disuap dengan propaganda yang entah dari mana sumber jelasnya kononnya individu terkenal A masuk Islam, Individu terkenal B masuk Islam. Tapi tiada bukti kukuh. Hanya sebagai penyedap artikel, telinga dan hati? Tapi dari sudut pandangan lain, kita seolah-olah membenarkan perkara yang belum pasti (lebih senang cakap syok sendiri) dan jika perkara tersebut memang tidak benar, bukankah ianya fitnah?

Kesimpulannya, kalau benar seseorang individu tersebut memeluk Islam, ia adalah satu kebaikan untuknya. Kita tidak perlu mendengar laungan azan di bulan untuk membuktikan agama kita benar, kita tidak perlu buktikan piring astro menghadap kiblat disebabkan Mekah Al-Mukaramah terletak di sana. (Mungkin piring astro menghadap dimana arahnya satellite?). Jika sesuatu perkara mempunyai kajian sanitifik dan bukti kukuh, silakan cetak berapa banyak artikel, tiada salahnya.

Mahu kuatkan iman, bacalah dan fahamilah Al-Quran. Mahu orang lain memeluk Islam, berdakwahlah dengan cara baik. Ada iman, gengamlah sekuat kuat gigi geraham.

Rujukan:
http://islamqa.com/en/ref/20880

ITULAH PAS!!!!!

PETRA NAFI NAJIB BUNUH ALTANTUYA, TAPI PAS..LIHAT FOTO !

KESIAN AKU TENGOK ORANG PAS NI.KAFIR LAKNAT DIPUJA-PUJA.SOSILAWATI MATI DIBUNAUH INDIA DAP DIA ORANG  SENYAP PULAK.

TAK CUKUP DENGAN ITU DIA ORANG TABUR FITNAH TERHADAP NAJIB DAN ROSMAH.
FITNAH YANG DIBENCI ISLAM JADI AMALAN DIA ORANG.KALAU BETUL NAJIB TERLIBAT DENGAN ALTANTUYA BUATLAH REPOT POLIS.SERTAKAN BUKTI.

NAJIB BERANI BERSUMPAH TAK MACAM ANWAR.KAITKAN PULA NAJIB DENGAN ISU SCORPENE DI PERANCIS.MANA BUKTI???

RAZAK BAGINDA KENAL ALTANTUYA PUN TAHUN 2004.SEDANGKAN PEMBELIAN SCORPENE BERLAKU PADA TAHUN 2002.NAK TIPU ORANG PUN BIARLAH CERDIK SIKIT JANGANLAH BANGANG SANGAT.

MEMANG PUAK PAS NI MEMUJA KAFIR LAKNAT.KEMATIAN TEOH BENG HOCK PUN DIA ORANG BERIA SANGAT BAWAK GAMBAR MENDIANG TU KE HULU KE HILIR.

PUAK PAS LEBIH TAKUTKAN KARPAL SINGH DARIPADA TAKUTKAN ALLAH!!!!!!!

CUKUPLAH BUAT FITNAH SANA SINI.ORANG YANG WARAS DAN BERIMAN TAK KAN PERCAYA CAKAP KAU ORANG.MENYAMPAH LAGI ADA.

PAHALA KAU ORANG ADA SE POT AJE,TAPI DOSA MEMFITNAH KAU ORANG ADA BERGANTANG-GANTANG!!!!!!!!!!KEAJAIBAN CIPTAAN ALLAH!!!!

Kaabah: Keajaiban Dunia Yang Terunggul Sepanjang Zaman!
KUALA LUMPUR – Sejak zaman berzaman, ahli sarjana masyarakat barat begitu mengagung-agungkan hasil-hasil binaan yang disifatkan sebagai lambang ketamadunan yang maju dan menyenaraikannya sebagai salah satu keajaiban dunia.

Sejak dari kecil, kita dimomokkan bahawa Tembok Besar di China, Taman Tergantung Babylon di sempadan Iraq, Piramid Giza di Mesir, Taj Mahal di India, Candi Borobodur di Pulau Jawa, Angkor Watt di Kemboja dan Menara Condong Pisa di Itali sebagai tujuh benda ajaib di dunia.

Namun, tidakkah terlintas di fikiran kita bahawa rumah Allah, Kaabah, merupakan satu keajaiban dunia yang tiada tolok bandingnya dan tidak pun disenaraikan oleh sarjana-sarjana itu berbanding keajaiban-keajaiban lain.

Menurut golongan ulama dan pakar sejarah Islam, Kaabah yang terletak di dalam kawasan Masjidil Haram di Mekah pertama kali dibina di atas dunia oleh manusia pertama yang diturunkan Allah di muka bumi ini iaitu Nabi Adam AS.

Perkara tersebut dijelaskan oleh Allah SWT di dalam Al-Quran Al-Karim dan diriwayatkan oleh Ibnu Abbas RA bahawa Nabi Adam mengerjakan tawaf di keliling Kaabah sebanyak 40 kali.

Selain itu, Kaabah yang juga digelar sebagai Baitullah atau Baitul Ateeq itu dikatakan telah dibina semula sebanyak 11 kali lagi dan di antara yang membinanya ialah Nabi Syith AS, Nabi Ibrahim AS, kaum Amaliqah, kaum Jurhum, Qusai Ibnu Qilab, dan datuk kepada Rasulullah SAW, Abdul Muttalib Ibnu Hasyim.

Kaabah yang dilanda banjir besar pada tahun 605 Masihi telah dibina oleh empat ketua suku kaum Quraisy bersama Muhammad SAW Al-Amin yang meletakkan posisi batu Hajarul Aswad ketika Baginda berumur 35 tahun, lima tahun sebelum diangkat menjadi Rasul.

Seterusnya, rumah Allah itu juga pernah dibina oleh seorang sahabat, Abdullah Ibnu Zubair RA pada tahun 64 Hijrah, Hajjaj Ibnu Yusuf At-Thaqafi pada tahun 74 Hijrah dan Sultan Murad Khan pada tahun 1040 Hijrah.

Menurut reka bentuk Kaabah ketika di bina oleh Nabi Ibrahim AS dan anaknya, Nabi Ismail AS, rumah Allah itu berukuran 48 kaki 6 inci bagi Dinding Timur, Dinding Barat 46.5 kaki, Dinding Hatim 33 kaki, manakala dinding antara Hajarul Aswad dan sudut Yamani adalah 30 kaki.

Binaan suci ini yang berbentuk kubus berukuran 12 x 10 x 15 meter itu, mencetus keajaiban teragung apabila jutaan umat Islam di dunia sujud kepadaNya setiap saat dan masa sejak di zaman Rasulullah SAW lagi.

Antara keajaiban Kaabah yang tiada pada benda keajaiban dunia lain ialah sebiji batu besar yang asalnya berwarna putih dan dinamakan sebagai Hajar Al-Aswad yang bermakna ‘batu yang berwarna hitam’ setelah batu yang dikatakan dibawa dari syurga itu bertukar ke warna hitam kemudiannya.

Selain itu, Kaabah turut dibina dengan ‘pakej ajaib’ dengan melengkapkan binaan itu dengan sebuah telaga Zam-Zam yang bermaksud ‘berkumpullah..berkumpullah’, yang tidak pernah kering-kering sejak dibina sejak di zaman Nabi Ibrahim dan Nabi Ismail lagi.

Memakmurkan rumah Allah, puluhan juta umat Islam akan berkumpul mengelilingi Kaabah bagi menunaikan rukun Islam kelima, menunaikan haji, di mana hanya mereka-mereka yang terpilih sahaja yang akan mendapat ‘surat jemputan’ dari Allah SWT sebagai ‘tetamu’Nya setiap tahun.

Subhanallah! Beruntunglah kepada sesiapa yang pernah mendapat ‘surat jemputan’ itu untuk menjadi tetamu Allah di rumahNya memandangkan ramai yang kaya raya dan berkemampuan pun tidak pun bernasib baik menerima ‘surat’ itu.

Semoga kita semua, umat Islam, diberikan kemudahan dan lorongan dari Allah untuk menjadi tetamuNya sebelum uzur dan ajal menjemput kita menemuinya. Wallahua’lam.
Oleh: ZAMZUKHAIRI NOORDIN

Friday, 29 June 2012

BESARNYA!!!!


Gadis 20-an Miliki Buah Dada Terlampau Besar


Kecil salah,bila besar pula masalah,haih,macam-macam hal lah kan.Mungkin sesetengah wanita begitu berbangga memiliki sepasang buah dada yang besar dan menyifatkan diri mereka sebagai ‘seksi’ serta mampu menarik ramai lelaki untuk melutut di hadapan mereka.

Namun berbeza Stephanie Fox yang memiliki buah dada sebesar 32K, dia rasa begitu terseksa apabila gagal memiliki teman lelaki, sukar mendapat pakaian yang sesuai dan sering ditohmah serta dijadikan ‘buah mulut’ oleh masyarakat sekelilingnya.

Stephanie, 21, yang tertekan dengan saiz buah dadanya itu mengeluh ekoran lelaki tidak bertentang mata ketika berbual dengannya, sebaliknya mata mereka lebih tertarik untuk merenung ke arah buah dadanya sahaja.

Dia yang sering sakit-sakit di bahagian belakang akibat buah dada yang terlalu berat untuk tubuhnya merasa tersinggung apabila rakan-rakan perempuannya yang melemparkan tohmahan kononnya dia adalah bintang porno.

“Ramai wanita idamkan buah dada yang besar, padahal ia adalah satu mimpi buruk.

“Kebanyakan lelaki yang saya temui adalah lelaki yang jenis kotor, jarang sangat mereka melihat ke arah wajah saya ketika berbual dengan saya.

Kadangkala, ia boleh begitu menakutkan. Sebahagian dari mereka suka menyentuh (di bahagian buah dada) saya. Jadi, jika keluar bersama rakan-rakan lelaki saya, mereka selalunya berada di sekeliling saya sebagai pengawal,” katanya.

Menurut Stephanie, ramai dikalangan rakan-rakan perempuan menganggap buah dadanya itu palsu sebagaimana bintang-bintang porno dan menganggap dirinya menceburi bidang tidak bermoral itu.

“Wanita-wanita tersebut mengandaikan buah dada saya palsu, mereka tengok saya bagaikan saya seorang bintang porno.
“Mereka mengeleng-gelengkan kepala apabila bertembung dengan saya dan saya boleh dengar mereka berkata ‘nampak sangat palsu’ dan ‘cuba tengok dia berlagak dengannya’.

 Saya cuba senyum bila melalui perkara ini, tapi kadang-kadang ia agak menyakitkan hati saya,” katanya lagi.

Stephanie menjelaskan bahawa dia terpaksa berpisah dengan teman lelakinya pada tahun 2010 ekoran kekasihnya itu tidak tahan cemburu apabila terlalu ramai lelaki yang merenung ke arah buah dadanya.

“Saya berpisah dengan teman lelaki saya pada tahun 2010..dia sangat cemburu.

Bila kami keluar bersama dia kerap marah-marah apabila lelaki merenung saya. Saya cuba beritahu dia bahawa saya tak mampu berbuat apa-apa,” ujarnya kesal.

Selain itu, lelaki-lelaki yang ditemuinya selepas itu semuanya tidak boleh diharap apabila mereka lebih obses kepada buah dadanya sahaja berbanding memberikan cinta sejati.

Bagaimanapun saiz buah dada Stephanie adalah agak kecil berbanding buah dada Norma Stitz yang memiliki saiz buah dada sebenar 102ZZZ yang mencipta rekod sebagai saiz buah dada tulen terbesar di dunia.

KALAH ANAK DARA!!!!!!

(15 Gambar) Pertandingan seksi ratu cantik untuk golongan bapok di Thailand.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 Sebab Mat Rempit Masuk Syurga!!!!!

Maha suci Allah dari segala sekutu. Tempat manusia berserah dan berwala’ kepadaNya. Selawat dan salam kepada junjungan Nabi Muhammad SAW diatas rahmat yang dicurahkan baginda ke seluruh alam.


10 Sebab Mengapa Mat Rempit Masuk SYURGA

1. Bukankah Allah itu Maha Penerima Taubat. Mereka bertaubat. Mereka berazam betul-betul untuk tidak buat lagi perbuatan yang sia-sia dan berdosa. Insya Allah, mereka akan masuk Syurga.

2. Jumlah mat rempit di Malaysia sahaja sudah mencecah ribuan orang. Daripada mereka kamikaze di jalan raya, baik mereka melakukan ‘amali istisyhadiah’ atau dihantar jihad di Palestin. Berdasarkan pengetahuan penulis, peperangan di Palestin adalah perang jihad kerana mempertahan hak, nyawa dan harta orang Islam.

3. Menghantar pesakit ke hospital. Ini mungkin tidak sesuai untuk pesakit yang tidak sedarkan diri. Antara ‘basic knowledge’ bagi seorang Mat Rempit ialah, CILOK. Penulis kadang-kadang kesian melihatkan ambulan yang tersekat di dalam kesesakan jalan raya. Dengan bantuan Mat Rempit, insya Allah lebih ramai nyawa yang akan diselamatkan.

Kalau pesakit tak boleh nak dibawa, Mat Rempit akan ke hospital berhampiran dan akan membawa doktor dan petugas perubatan ke tempat kejadian dengan sepantas kilat.

4. Berlumba-lumba untuk solat berjemaah. Walau sibuk macam mana sekalipun, Mat Rempit tidak akan meninggalkan solat berjemaah. Dengan penguasaan track (jalan2) yang tinggi, mereka dapat mengetahui di mana kedudukan masjid dan surau dengan tepat.

Itu tidak lagi ditambah dengan pahala memboncengkan pakcik yang ditemui ditepi jalan untuk ke masjid.

5. Qiamulail. Seorang mat rempit telah terdidik untuk selalu berjaga tengah malam sehingga pagi buta. Terutama malam-malam minggu. Masjid dan surau-surau akan penuh dengan motor 125, RXZ dan lain-lain. Motor-motor ini tidak lain dan tidak bukan adalah milik Mat Rempit yang berqiamullail. Mereka menangis dalam solat tahajjud dan taubat. Bersungguh-sungguh meminta dari Allah dalam solat hajat. Khusyu’ dalam berzikir dan beristighfar.

6. Bincang masalah umat. Kebiasaan mat rempit adalah berkumpul dahulu sebelum merempit. Semasa dalam kumpulan ini, mereka akan membincagkan masalah-masalah umat Islam, isu politik, berbincang mengenai kekuasaan Tuhan dan banyak lagi. Perbincangan mereka adalah perbincangan yang tidak sia-sia.

7. Berkawal malam. Ada sebuah hadith nabi yang mafhumnya, seorang yang ‘ribat’ ditengah malam adalah lebih baik daripada seluruh dunia dan isinya. Yang dimaksudkan dengan ribat ialah berkawal di tengah malam. Mat Rempit akan bekerjasama dengan polis untuk mengawal masalah jenayah yang sering berlaku pada tengah malam. Macam super hero lah kiranya Mat Rempit ni.

8. Menghiburkan isteri dan keluarga. Jika dulu, Mat Rempit adalah sinonim dengan Bohsia dan Bohjan. Sekarang, Mat Rempit bukan seperti yang dulu. Mat Rempit selalu meluangkan masa membawa isteri dan kadang-kadang anak-anak berjalan-jalan menaiki motor.

Pada hujung minggu, Mat Rempit akan berpiknik dan mengeratkan silatur rahim dengan Mat Rempit yang lain.

Mafhum Hadith ‘Sebaik-baik kamu adalah yang melakukan kebaikan kepada keluarganya‘.

9. Menangkap peragut. Jiwa Mat Rempit yang suka menolong orang dalam kesusahan telah sebati. Dalam apa jua keadaanpun, seorang mat rempit selalu ‘alert’ dengan perkara yang berlaku di sekelilingnya.

Kes ragut yang disiarkan di dalam TV tidak akan berlaku jika Mat Rempit ada di tempat kejadian, kerana merekalah orang yang pertama akan menangkap penjenayah itu.

Selain daripada itu, seorang Mat Rempit dikurniakan Allah satu ’sense’ yang istimewa. (sixth sense lah ni). Mat Rempit dapat menghidu jenayah dari jauh dan dapat juga mengetahui niat jahat seseorang itu. Jadi, sebelum jenayah berlaku, seorang Mat Rempit mungkin akan mengalihkan perhatian orang yang berniat jahat tadi.

10. Tawakkal yang tinggi. Sentiasa bezikir. Sentiasa mengingati kematian. Membaca doa keselamatan sebelum memulakan perjalanan. Ini semua adalah perkara-perkara yang seorang Mat Rempit akan lakukan ketika mula menghidupkan enjin motor hingga kembali mematikannya.

Mat Rempit sedar bahawa ajal dan maut di tangan Allah. Nyawanya boleh ditarik Allah bila-bila masa sahaja. Justeru, Mat Rempit selalu mempersiapkan dirinya menghadap Yang Maha Esa

Dengan segala sikap, sifat dan perkara yang ditulis di atas, adalah tidak mustahil bagi seorang Mat Rempit untuk masuk ke syurga.

p/s: Post ini dibuat sebagai response kepada masalah Mat Rempit yang semakin menjadi-jadi. Namun penulis sangat yakin bahawa ada nilai perubahan terhadap mereka yang bergelar REMPIT ini. Buktinya disini.

Disclaimer : Tulisan ini dbuat bersandarkan Al-Quran dan Sunnah serta ilmu pengetahuan penulis. Ianya mungkin sahaja salah dan tidak bertepatan dengan natural seorang Manusia. Namun disinilah tugas ANDA sebagai harapan kepada Mat Rempit ini. Segala kritikan, komentar dan teguran adalah amat dialu-alukan.

SERUPA TAPI TAK SAMA!!!!!

Subhanallah, kembar ini berbeza warna kulit, anak mata.
LONDON – Seorang berkulit cerah, seorang lagi berkulit sawo matang dan sepasang anak mata yang berlainan warna.

Mereka mungkin berkongsi senyuman manis, tetapi sekali pandang, pasangan kembar tujuh tahun itu begitu berbeza sekali.

Sewaktu dilahirkan, Kian dan Remme hanya berbeza warna rambut, namun langsung tidak menunjukkan sebarang perbezaan warna kulit dan anak mata.

Ibu mereka, Kylee Hodgson dan bapa, Remi Horder memberitahu, lama-kelamaan kulit Kian berubah kepada sawo matang termasuk anak matanya daripada berwarna kebiru-biruan kepada hitam pekat.

“Bagi saya mereka merupakan kanak-kanak yang normal dan kembar saya ini memiliki mata yang cantik,” kata Kylee, 25.

Pasangan suami isteri itu mengakui memiliki genetik keluarga campur iaitu kulit putih dan hitam.

“Ramai bertanya kepada saya mengapa pakaian mereka serupa? Jawapannya, mereka ini adalah kembar.

 Pada mulanya ia agak menjengkelkan tetapi masyarakat mula menerima dengan hati terbuka,” katanya.
sumber: sinarharian.com.my

5 sebab PAS akan GAGAL !!!!!!

5 sebab PAS akan GAGAL!!!!

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh dan Salam Selami Diri

Silang sungging nan di hati aku merungkai kata buat sekalian rakan taulanku, saudara se-Islamku, sahabat majmukku, mahupun juraian jiran jahilliahku.

Tinta bernama sipolan durja,
Naik bersendi rasuk buaya,
Tiada pahit namanya gula,
Telanlah ia berlapang dada.

 
Hemat nusa aku secara sukarela ingin mencucuh-cucuh pilinan Syaitan yang sedang bertari riang bergema di hati kamu, namun bukan sekali-kali di atas paksi dendam ataupun benci. Tapi untuk kita sama-sama berganjak matang dalam siasah alami ini.

Akan aku pasung 5 mantera ini atas ubun sebuah parti! PAS namanya bukan diberi, tapi dipersetujui. Bukan nama Islam yang ingin aku bawa bertinju, bukan tamsil murni Seri Paduka Baginda yang ingin aku palu, tetapi hanya aruhan parti itu yang inginku dengungi.

1. Parasit
Umum mengetahui, tiada jaminan vaksinasi jangkitan parasit dalam pelayaran politik PAS di Malaysia. Parasit-parasit ini mungkin sahaja meresap masuk dari corongan luar, mungkin juga ia ranum diternak tungging oleh suapan bergantangan dusta?

Parasit ini amat sukar dikesan bahkan tidak terkilas langsung kelibatnya di sebalik rantaian zikir dan tasbih. Santapan harian mereka adalah halwa kebendaan wang ringgit. Setiap genggam dicerna bakal terlurut secuit buat mereka.

Menongkah realiti, terimalah kenyataan bahawa mustahil untuk sama sekali membasmi 100% parasit ini. Namun sekiranya tiada kawalan populasi, layaran PAS bakal berjalur dicarik isu ketidak-keruan mereka yang disenggama parti lawan. Lambat laun karam jua bahtera ini dek lompang-lompang detusan musuh.

2. Kebebasan bersuara
Zaman terkedepan bakal menyaksikan toleransi utuh dalam saluran komunikasi bebas dunia, membolehkan kiasan salah laku parti mahupun perihal jahannam sipolan akan menderu-deru beraja di rasuk kiri dan kanan media keesokkan harinya.

Namun hari ini, sudah dapat dilihat tersulamnya jarum-jarum bermata kail dalam lipatan akhbar mahupun helaian blog alternatif yang berbaur kekangan nada. Andai terpetah tulisan kamu mengkritik, menujah tara mahupun tersauk talang, lantas terutus baiah bertatahkan ugutan menunding kamu ke arah parti lawan.

Pantang terselak paras buku lali, terlucut habis persaudaraan, terumbang-ambing perjuangan. Di mana letaknya kematangan berpolitik? Lantaran tiada beza dengan resam Utusan/Metro/Berita Harian?


3. Gila Pangkat
Rencam politik masakini seringkali berjuntai tali dengan simbahan aliran wang tunai. Kolerasi pangkat dan kewangan saling tidak tumpah dalam mana-mana peradaban. Maka tidak hairanlah organisasi berproksikan PAS seringkali terbedil oleh gugusan insan yang serong mata hatinya.

Berkejaran takhta jawatan menzahirkan ketamakan dan ketidak-syukuran sipolan. Ruas runcing ini kerapkali gah menakkul arus lantang menderapkan jajahan pengaruh bisikan hasutan bagi menghambat barisan yang menghalang laluannya. Contoh jelas tidak bernama dapat dilihat jelas di dada-dada akhbar arus perdana serta alternatif, di mana berciciran perjuangan bersumbing dengan tautan kejora pangkat dan darjat.

4. Kolektif Hanya Pada Nama
Nyaring kompang berpalu, bernyanyi-nyanyi seruan kolektif. Tersenggang malam bermesyuarat membuahkan nama keputusan bersama. Namun, pabila wartawan menala rekorder pembuka bicara, lain pula petah terbitannya. Tersedak seketika baiah manzil, terkupas bawang mangalir air mata, tidak tertarik balik untaian kata.

Siapa yang akan yang menelan air liur kalau bukan penyokong? Riuh sekampung baiah kolektif 3 purnama, tidak semena-mena terkalih sembap semuanya. Mahu diturut geli, mahu dibangkang salah. Mahu dipendam tak sudah?

Tadbir urus lidah mematuk wartawan perlu dikawal selia, rancang dengan waras sebelum terpalit rekahan kolektif. Bukankah sia-sia namanya?

5. Politik Kebencian
Jangankan PAS sahaja, tiada bezanya dengan rumpun lain jua. Mana-mana ruas politik sering dihantui politik kebencian. Mana mungkin boleh kamu persia-siakan potensi undi "lalang" politik dan penyokong lawan dengan bertali arus menghamburkan nada celaka pada mereka?

Apakah itu cara dakwahnya? Apa bezanya mereka dengan anta? Mulut-mulut longkang ini tidak dapat tidak dari menjadi beban perjuangan sebenar mana-mana parti yang disertai. Umpama menjerut leher sendiri. Mari kita kira berapa ramai yang mahu mengundi untuk kamu andai peti suara itu tidak pernah berima kata selain dari cacian? Mungkin tiada dosanya kamu mengherdik sipolan itu, tetapi etika kematangan kamu tetap bertenun tali dengan lenggok bahasa yang dizikirkan.

Politik kebencian ini tidak hanya canggung melintangi aspirasi nada suara, terdapat juga medium lain digunapakai untuk meransang duri-duri jajaran sarang iblis ini. Nescaya setiap siulan cerca menusuk kalbunya telinga panas itu akan serta merta menjauhkan lagi dirinya dengan perjuangan PAS.

Adakah rantaian situasi ini amat menguntungkan PAS dan perjuangannya? Tidak sama sekali, gagal yang menanti.

Thursday, 28 June 2012

Lelaki Di bogel Ketika Pemeriksaan Di Lapangan Terbang.
Seorang penumpang, John E. Brennan berkata, dia hanya berbogel dan tidak berkelakuan lucah di Lapangan Terbang Antarabangsa Portland di sini pada Selasa lalu.
Brennan, 49, menanggalkan semua pakaiannya semasa dia diperiksa oleh anggota-anggota keselamatan lapangan terbang.
Menurutnya, dia berbogel kerana membantah kaedah pemeriksaan keselamatan yang menggunakan alat pengimbas badan.
“Cara paling baik untuk memberitahu mereka (anggota-anggota keselamatan itu) bahawa saya tidak membawa bom adalah dengan menanggalkan pakaian saya,” katanya semasa diwawancara pemberita agensi berita AP.
Ketika kejadian, dia mahu menaiki pesawat ke San Jose, California.
Namun, Brennan ditangkap oleh pihak berkuasa selepas dia enggan memakai semula pakaian selepas diarahkan..
Dia kemudian ditahan di sebuah penjara tetapi dibebaskan semula.
Lelaki itu didakwa kerana melakukan perbuatan tidak senonoh dan menunjukkan kelakuan lucah.

Ketagih minum petrol!Pelik, gadis ini ketagih minum petrol!

NEW YORK: Sekiranya menghidu petrol tidak cukup bahaya, temuilah budak perempuan yang meminumnya.

Mengangkat bekas merah minyak itu di depan kamera, budak perempuan bernama Shannon menunjukkan demonstrasi ketagihannya meminum petrol untuk rancangan televisyen TLC My Strange Addiction.

“Ia mendebarkan pada mulanya dan kemudian ia membakar belakang tekak saya,” kata Shannon menjelaskan tabiatnya meminum bahan itu sehingga 12 sudu teh sehari. 

“Walaupun ia menyakitkan, ia buat saya rasa selesa,” katanya sama ada menjilat penutup atau meminumnya terus daripada bekas itu yang dikatakan menjadi kegemarannya.

Ibunya berkata, dia pada mulanya tidak percaya ketika mendengar tabiat anaknya itu tetapi kemudian dia terhidu bau minyak itu pada nafas anak perempuannya.

“Saya ambil penutup dan saya hidu bau yang keluar dari bekas itu,” kata Shannon menunjukkan tabiatnya. 

TLC menganggarkan Shannon telah mengambil lebih lima gelen petrol untuk tahun lalu saja. 

“Meminum petrol boleh menyebabkan terbakar, muntah, cirit-birit dan jika diambil dalam jumlah besar menyebabkan pening atau kematian,” tulis Jabatan Kesihatan New York. Minyak petrol adalah bahan toksik. 

Ketagihan Shannon menghirup petrol timbul beberapa hari selepas seorang lelaki di Carolina Utara mati selepas terminum cecair sama dalam sebiji balang tanpa sengaja. – TS
sumber: hmetro.com.my

AWAS!!!!!

AWAS !! Tentera AS ada Pelan ingin Serang Makkah & Madinah.

Written By ustaz yahya alhafiz.

VIRGINIA: Jabatan Pertahanan Amerika Syarikat (Pentagon) terpaksa mengakui bahawa seorang jurulatih di Kolej Pegawai Turus Tentera di Virginia, mengajar satu kursus menyokong ‘perang habis-habisan’ terhadap Islam selain menyarankan supaya kota Makkah dan Madinah dibom tanpa mengira nasib orang awam, pendedahan yang memberi malu besar kepada Washington.
Sukatan kursus yang boleh dipilih pegawai tentera tetapi tidak diwajibkan itu, jelas bertentangan dengan dakwaan yang berulang kali dibuat pentadbiran Presiden Barack Obama, bahawa usaha Amerika untuk memerangi keganasan tidak menyasarkan agama Islam.
Butir terperinci kursus yang diajar Leftenen Kolonel Matthew Dooley di kolej berkenaan, diperoleh blog Wired.com, Julai lalu.
Dooley dalam kursus itu menyatakan bahawa tindakan memusnahkan kota suci umat Islam, menyusul serangan bom nuklear, sama seperti yang dilakukan tentera Bersekutu di Hiroshima pada Perang Dunia Kedua dan serangan bom di Dresden, Jerman.
Kursus yang dikendalikan dikenali sebagai ‘Perspektif Mengenai Islam dan Radikal Islam’.
Kursus itu digantung pada April lalu selepas Pentagon menerima bantahan daripada seorang pelajar dan Leftenen Kolonel Dooley sendiri tidak lama kemudian, apabila beliau yang tidak lagi mengajar kursus itu, walaupun masih bertugas di kolej berkenaan.
Kursus itu diadakan lima kali setahun dan dihadiri 20 pelajar. Sehingga ia digantung April lalu, seramai 800 pegawai tentera peringkat pertengahan dan pegawai kanan menyertainya. Dooley dianggap seorang pegawai tentera berpengalaman yang pernah berkhidmat di Iraq, Bosnia dan Kuwait.
Sementara itu, Biro Siasatan Persekutuan (FBI) mengakui pihaknya juga diarah membuat perubahan ke atas beberapa dokumen rujukan yang boleh disalah anggap sebagai menghina Islam.
“Apa yang berlaku adalah bertentangan dengan nilai yang kami cuba terapkan dan jelas sekali ia bukan untuk tujuan akademik. Ia satu perbuatan amat tidak bertanggungjawab,” kata Pengerusi Ketua Turus Tentera, Jeneral Martin Dempsey.
Dooley, dalam kursus yang dikendalikannya Julai lalu, menjelaskan mengenai keperluan untuk memerangi habis-habisan ‘falsafah dan ideologi Islam.
“Mereka membenci dan tidak akan menerima sebarang pendirian anda selain tidak akan bekerjasama kecuali anda tunduk kepada mereka,” katanya.

Beliau menambah, oleh kerana Amerika yang melancarkan peperangan, maka ia tidak perlu terikat dengan Konvensyen Geneva kerana konvensyen itu kini tidak lagi relevan.
“Keadaan ini membuka peluang kepada kita untuk sekali lagi melancarkan perang ke atas penduduk awam jika perlu seperti di Hiroshima, Nagasaki dan Dresden,” katanya.
– Agensi

Politik Kebencian merugikan PAS dan Islam secara keseluruhannya


Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh dan Salam Selami Diri

Sekali lagi, sebelum saya mula merungkai kata dengan lebih jauh, inginku mohon sejuta kemaafan andai penulisan ini bakal mengusik hati meresak jiwa kalian semua. Sila teruskan pembacaan ini di atas risiko anda sendiri.
Sejujurnya, tajuk sedemikian rupa adalah hasil cerna jari-jemari nakalku untuk menarik minat pembaca, baik dari golongan PAS mahupun UMNO (bukan mencari hits, tetapi ingin mendidik). Pada pengakhiran tajuk itu saya sertakan tanda soal, sebagai penafian simbolik penambah rencah rasa ingin tahu anda semua.

Saya pasti, para ustaz dan ustazah sekalian akan bertempiaran kehairanan mengapa ditonjolkan PAS sebagai teraju utama. Pembawaan watak PAS ini sebenarnya mewakili mana-mana parti politik tempatan yang memperjuangkan dan melaksanakan tuntutan Islam yang agung. Sekiranya saudara sekalian memerlukan penerangan khusus penonjolan PAS di sini, dengan rendah diri saya mempersilakan membaca penulisan sebelumnya.

Definisi politik kebencian secara umum pada hematku adalah berupa politik yang disirami oleh jalinan permusuhan, dendam kesumat, keji-mengeji, hina-menghina, ketidakmatangan, kebudak-budakkan, hasad dengki dan sebagaimana yang sewaktu dengannya.

Lebih menakutkan, situasi ini dilihat sebagai suatu yang normal dan menjadi rutin di hati kebanyakkan penggiat dunia politik tanah air. Saya melihat simptom ini dengan penuh gelisah, kerana diri ini merasakan betapa ruginya Islam itu sendiri, apabila landasan dakwah ini dicemari kotoran yang kian menebal.

Politik dan dakwah? Di mana celahnya? Sebenarnya politik itu sendiri merangkumi pelbagai jurusan kehidupan. Semestinya sebagai muslim, politik anda perlulah bertunas dari Islam yang syumul. Politik melibatkan pelbagai acara jalinan sosial serta perhubungan dua hala antara pelbagai pihak.

Jalinan inilah yang sepatutnya digunakan muslimin dan muslimat sekalian untuk mendidik dan berdakwah sesama mereka. Bayangkan betapa perkasanya Islam masakini sekiranya seluruh saluran dakwah ini dapat digembleng untuk memasyhurkan keagungan Islam justeru ia dapat berkembang pesat serta harum mewangi di setiap hasta bumi ini.

Malangnya, apa yang terjadi hari ini adalah sebaliknya. Medium saluran politik bertatahkan dakwah ini dicemari oleh ketidakmatangan hamburan kata. Caci cerca menjadi makanan ruji sebahagian besar penggiat tegar politik tanah air.

Dalam situasi inilah saya melihat PAS agak terkebelakang sebagai sebuah parti yang ingin menegakkan Islam. Perjuangan mereka pada pandagan saya tiada celanya, tetapi respons mereka terhadap pergeseran ideologi pengikut parti lain yang menjadi masalah.

Lentingan penyokong PAS sering disulami caci cerca yang mengguris jiwa. Saya tidak salahkan guru mereka yang ajarkan. Malahan, mungkin tiada salahnya mereka mengherdik saudara mereka yang diseberang parti sana. Tetapi amat rugi mereka tidak mempergunakan saluran ini untuk berdakwah.


Penyokong PAS tidak mengambil kira potensi pengundi parti lawan dan pengundi atas pagar. Mereka lebih selesa menyedapkan hati dengan melontar bara api ke dalam hati saudara mereka. Mereka rela mencemarkan warkah perjuangan Islam yang didukung parti dengan mempersembahkan diri mereka dengan nada yang keji lagi jijik.

Tiada langsung segan silu adat Melayu, mereka melabel saudara mereka sendiri dengan samaran yang jelik. Media berita mereka turut sama berganding bahu mengusung bau hancing ini ke merata ceruk paparan cetak mahupun elektronik.


Api hati mereka disemarakkan bahan bakar tajaan iblis untuk mereka terus menerus berbalah. Dari mulut itu jugalah dia berzikir, bertasbih dan dari situlah juga meletusnya puaka kata kepada saudara se-Islam mereka sebagai habuan penyedap emosi luka.

Pernahkah mereka terfikir apa perasaan saudara mereka yang dicela itu? Apa rasanya menelan kejian yang bertali arus ini? Saya pasti, mereka tahu, kerana mereka sendiri pernah disumpah seranah sedemikian rupa oleh penyokong parti lawan yang lain. Menjadi lumrah manusia untuk mempertahankan pegangan, walaupun bukan dengan fakta, cerca pun tidak mengapa.

Nanti dahulu, betulkah ini PAS yang saya maksudkan? Atau ini lawannya? Jika begini timbang taranya penyokong PAS dan lawannya, amat kesal saya katakan, tiada bezanya. Saling tidak tumpah persamaan perilaku tidak matang ini sama-sama merugikan parti, atau secara keseluruhannya Islam itu sendiri.

Asbab celaan ini memulas-mulas urat nadi pemilik telinga panas yang dicaci. Setiap bait bernanah ini menjauhkan lagi mereka daripada perjuangan Islam yang disanjung PAS sendiri. Jauh di dasar kalbunya, berakar tunjang dengan dendam dan kesumat. Kenapa perlu mereka mendekati kamu?

Perlukah saudara-saudara kamu ini bingkas bangun dan mengundi untuk PAS setelah dihamburkan caci maki kepadanya? Berapa ramai di antara mereka telahpun berpaling dari parti sana untuk menyertai PAS? Kamu mengatakan mereka tidak matang, namun kamu sendiri bertindak kebudak-budakkan.

Menjengah dari satu penjuru, golongan bukan Islam terkebil-kebil melihat telahan muslim yang bersaudara ini. Ada di antara mereka yang telah diberi suntikan doktrin persaudaraan sesama Islam. Namun, dengan mata kepala mereka sendiri, melihat muslim saling bercakaran. Inikah agama agung kamu? Inikah cara dakwahmu?

Golongan yang berpotensi untuk mendekati Islam akan mula dipatuk soalan sangsi. Di mana letakkannya kiasan murni agama yang dimomokkan kepada mereka dahulu? Apa yang terjadi dengan gema santun Melayu kamu?

Apakah berbaloi sekalian muslimin dan muslimat ini bertelagah? Berapa tinggikah maruah yang kamu semua beroleh dari mengherdik saudara kamu sendiri ini? Sejauh manakah kesinambungan syariat Allah dapat kamu tegakkan? Dapatkah kamu memberi jaminan bahawa Islam akan kembali menguasai dunia dengan perilaku sebegini rupa?

Namun begitu, di sebalik kelemahan rantaian etika golongan ekstrimis ini, saya yakin dan percaya mereka tetap inginkan Islam itu ditegakkan. Mereka tetap mahu sama-sama berjihad ke jalan Allah. Saya pasti, jauh di sudut hati mereka, membuak-buak keinginan untuk satu solusi mutlak bagi menangani krisis kendiri ini.

Tahukah anda apakah kesan politik sebegini rupa pada institusi Islam seluruh dunia? Mengapa berlakunya perang saudara, penghapusan etnik, rampasan kuasa dan pemberontakkan, tidak ketinggalan perbalahan turun temurun Syiah dan Sunni. Bagaimana saluran dakwah ini dapat mempengaruhi semua ini? Mungkinkah Ikhwan Muslimin menggemakan saluran dakwah ini sehinggakan mereka beroleh kemenangan?Sesungguhnya, tinta ini tidak akan berhenti menulis, cuma mungkin akan ditangguhkan kerana dihambat komitmen dunia bagi membolehkan kudrat ini terus lantang bercerita, dengan izinNya. Akan saya terjemahkan solusi krisis ini di pertemuan kita yang seterusnya, InsyaAllah.

Sengaja saya benihkan pelbagai pertanyaan di dalam penulisan ini, dengan harapan dapat mencambahkan kejatian minda muslim kudus. Semoga ianya membuahkan hamparan idea untuk sama-sama kita manfaatkan bagi meredah rasukan dunia. Wallahualam.

Jazakallah.

MACAM-MACAM BOLEH TERJADI!!!!!!

Payudara tumbuh di perut lelaki

Suntikan insulin mungkin menjadi penyelamat bagi penderita diabetes. Namun, melakukannya tanpa prosedur yang betul berpotensi merosak tubuh, seperti yang menimpa seorang lelaki dari Afrika Selatan.

Lelaki berusia 55 tahun dengan diabetes tahap 1 itu mengejutkan doktor setelah memperlihatkan bentuk perutnya yang berubah menyerupai payudara wanita.

Selama ini, ia mendapat suntikan insulin di dua bahagian perutnya untuk mengawal kadar gula dalam darah. Namun, ia tidak tahu bahwa menyuntikkan insulin di tempat yang sama punca pembengkakan lemak lembut di dalam lapisan kulit.

Lantaran tak mengubah kawasan injeksi selama tiga tahun, lelaki tersebut menderita keadaan yang disebut lipohipertrofi. “Selama bertahun-tahun kami belum pernah melihat kes seperti ini,” ujar Dr Stan Landau, dari Centre for Diabetes and Endocrinology, Joannesburg.

Mulanya, pesakit tersebut disarankan untuk melakukan perubahan pada area suntikan dan menggunakan jarum yang lebih kecil. Dia juga diberikan berbagai jenis insulin. Tapi sayang, doktor kehilangan hubungan dengannya setelah dia tidak lagi memenuhi janji pemeriksaan rutin.

Dr Landau mengatakan bahwa lelaki menyuntikkan insulin di tempat yang sama kerana mengira benjolan pada perut adalah normal bagi penyuntik insulin. “Dia pernah melihat pesakit yang lain meski tidak sebesar yang ia miliki. Kerana tidak sakit, ia tidak pernah memeriksanya.”

Ia menambahkan bahwa benjolan tersebut dapat menyusut, tapi akan merosakan sel. “Banyak pesakit diabetes tidak memiliki informasi yang jelas bagaimana memberikan insulin dengan betul,” ujar doktor dalam dalam New England Journal of Medicine.

Diabetes tahap 1 terjadi kerana terjadi kerosakan pada sel yang bertugas untuk memproduksi insulin, sehingga tubuh tidak mampu memproduksi insulin. Insulin berfungsi agar glukosa memasuki sel sebagai bahan bakar.

Kerana itulah, suntikan insulin diperlukan untuk mengontrol kadar gula dalam darah pesakit diabetes. Penyuntikannya pun dilakukan dengan cara merubah bahagian suntikan.