Monday, 30 April 2012

Extreme Ironing!!!


Extreme ironing is an extreme sport and a performance art in which people take an ironing board to a remote location and iron items of clothing. Some locations where such performances have taken place include a mountainside of a difficult climb; a forest; in a canoe; while skiing or snowboarding; on top of large bronze statues; in the middle of a street; underwater; in the middle of the M1 Motorway; whilst parachuting and under the ice cover of a lake. The performances have been conducted solo or by groups. Would you like to try?

source
Extreme Ironing
source
Extreme Ironing
source
Extreme Ironing
source
Extreme Ironing
source
Extreme Ironing
source
Extreme Ironing
source
Extreme Ironing
source
Extreme Ironing
source
Extreme Ironing
source
Extreme Ironing
source
Extreme Ironing
source
Extreme Ironing
source
Extreme Ironing
source
Extreme Ironing
source
Extreme Ironing
source
Extreme Ironing
source

Amazing Little Faces.

Amazing Little Faces.


Sweetest and dearest thing in the world are babies. Whenever you are sad, take a child in your hands and play with him/her. Crawl along with him and laugh. Let the child in you to go out. Doing all that that a little child is doing. After half an hour you will be tired but you will feel relief that even a gym can not deliver. Most importantly you will realize that the little things are necessary to your happiness.
Amazing Little Faces
source
Amazing Little Faces
source
Amazing Little Faces
source
Amazing Little Faces
source
Amazing Little Faces
source
Amazing Little Faces
source
Amazing Little Faces
source
Amazing Little Faces
source
Amazing Little Faces
source
Amazing Little Faces
source
Amazing Little Faces
source
Amazing Little Faces
source
Amazing Little Faces
source
Amazing Little Faces
source
Amazing Little Faces
source
Amazing Little Faces
source
Amazing Little Faces
source
Amazing Little Faces
source

ULAMAK JAHAT YANG DIMAKSUDKAN OLEH RASULLULLAH S.A.W !!!!!!

Ulamak sanjungan penganut PAS telah menyerlahkan diri sebagai antara ulamak jahat akhir zaman.Sebagai seorang ulamak tersohor sepatutnya dia menasihati pengikutnya agar jangan terjebak dengan gejala yang menghuruharakan negara.

Inilah wajah ualamak jahat akhir zaman yang di maksudkan dalam hadis nabi.

Kita jadi hairan bagaimana penjaga pintu syurga ini boleh menyokong Ambabiga yang jelas merupakan pejuang membela umat islam yang murtad.Ambabiga juga adalah pejuang gerakan LGBT.


Bagaimana seorang yang tinggi ilmu agama macam orang tua ni boleh menyokong si kafir laknat yang sememangnya anti agama islam ini????Apakah si tua kutuk ini sudah hilang akal atau terlalu nyanyuk????.


Ulama besar yang jadi sanjungan puak pakatan pembangkang ia itu Yusuff al Qardawi telah menyatakan dengan jelas bahawa berkawan dengan puak LGBT adalah haram.Menyokong puak LGBT juga haram!!!!


Tapi nampaknya ulamat jahat akhir zaman ini  bukan sahaja berkawan dan menyokong puak LGBT,malah menjadi pengikut dan hamba abdi Ambabiga pejuang LGBT.Selain itu ulama jahat akhir zaman ini bersekongkol dengan dewa gay untuk menaman Putra Jaya.Jadi sah lah puak ulamak jahat akhir zaman ini telah melakukan kerja haram kerana setia mengikut arahan pejuang LGBT!!!


Barang diingat mengapa Malaysia akhir-akhir ini mengalami gempa bumi kecil????Sebabnya puak umat nabi Lut ini sudah mendapat sokongan ulamak jahat akhir zaman dan pengikut pak turutnya yang akalnya ada di punggung ulamak jahat akhir zaman ini.


Cuba anda bayangkan apabila puak gay menjadi pemerintah Malaysia nanti,maka gempa bumi kecil tadi akan bertukar menjadi gempa bumi besar!!!!!Kalau kau orang tak percaya kau orang pilihlah mereka dalam PRU 13 nanti.Kau orang tengoklah samaada kau orang atau anak isteri kau orang akan tertelan oleh bumi atau dimamah oleh tsunami besar seperti di Aceh dahulu.


Kalau nak dapat bala Allah maka kau orang ikutlah ualamk jahat akhir zaman ni!!!!!!Sunday, 29 April 2012

CARA MANDI WAJIB YANG BETUL.

CARA MANDI WAJIB YANG BETUL

 
Kepada mereka yang berkenaan di luar sana, sila ambil perhatian dan baca post ini~
Terutama kepada mereka yang sudah berkahwin, kepada mereka yang selalu mengalami mimpi basah dan kepada mereka yang sering melakukan seks walaupun belum berkahwin!! (OPPPSS! TERLEPAS..!!! MUSTAHIL XDE KAN?? TAUBATLAH!!)~
Kepada mereka yang berjaya menguasai cara mandi wajib yang sebenar-benarnya, saya ucapkan TAHNIAH!!

Mandi wajib yg betul….. Mandi wajib merupakan perkataan yang mudah disebut, tetapi jangan terkejut jika dikatakan banyak umat Islam di tanahair kita yang tidak sah mandi wajibnya kerana tidak melakukannya dengan betul.

Untuk melakukan mandi wajib yang betul, seseorang itu tidak boleh melakukannya dengan hanya mandi secara berdiri atau duduk mencangkung sahaja. Sebaliknya, ia mesti dilakukan dalam kedua2 keadaan bagi membolehkan seseorang itu meratakan air ke seluruh anggota badannya yang zahir.

Penolong Pengarah Bahagian Dakwah, Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM), Uztaz Haji Mat Jais Kamos, 49, menegaskan, bagaimanapun, berdasarkan pengalamannya sebagai bekas kadi di Pejabat Agama Islam Gombak Timur dan penceramah, didapati banyak umat Islam yang tidak mengetahui perkara ini.

“Akibatnya, mandi majibnya menjadi tidak sah kerana tidak memenuhi salah satu rukun mandi wajib iaitu meratakan air keseluruh anggota badan yang zahir. Apabila mandi wajib tidak sah, ibadat yang dilakukan oleh seseorang itu juga turut tidak sah. Itulah akibatnya jika tidak melakukan mandi wajib dengan betul,” tegas beliau ketika ditemui di rumahnya di Taman Sri Keramat Kuala Lumpur .

Mandi wajib yang juga sebagai mandi junub atau janabah tidak boleh dipandang ringan oleh umat islam. Setiap orang yang mlakukannya mestilah mengetahui dan memenuhi rukun2nya. Jika tidak mandi wajib seseorang itu tidak akan sah. Rukun mandi wajib ada 3 perkara. Pertama, niat. Kedua , menghilangkan najis di badan.Ketiga , meratakan air keseluruh anggota badan yang zahir. Niat mandi wajib: “Sahaja aku mengangkat hasar besar kerana Allah Taala.” Atau ” Sahaja aku mandi wajib kerana Allah Taala.”

Niat itu di dalam hati dan ia hendaklah disertakan ketika air sampai ke mana2 bahagian anggota badan. Bagi perempuan yang habis haid, niat mandi wajib ialah: ” Sahaja aku mengangkat hadas haid kerana Allah Taala.” Manakala bagi perempuan yang habis nifas, niat mandi wajibnya ialah: ” Sahaja aku mengangkat hadas nifas kerana Allah Taala”.

Niat itu jika dilambatkan atau ketika seseorang itu memulakannya selepas dia telah membasuh salah 1 anggota badannya akan menjadikan mandi wajibnya tidak sah. Oleh itu dia mestilah memulakan kembali niatnya ketika dia mula menyampaikan air keseluruh anggota badannya. Sekiranya dia berniat sebelum air sampai ke badan, niat itu juga tidak sah. Oleh itu mandi wajibnya tidak sah.

Mengenai rukun mandi wajib yang ke2, iaitu menghilangkan najis yang ada pada badan , menurut Ustaz Haji Mat Jais, menurut Imam Nawawi, jika kita ada najis di badan, najis itu boleh dibasuh serentak dengan mandi wajib. Ertinya membasuh najis dengan mandi itu boleh disekalikan.

Sementara rukun mandi wajib yang ke3, iaitu meratakan air ke seluruh anggota badan yang zahir , meliputi kulit, rambut dan bulu yang ada di badan, sama ada bulu2 yang jarang atau lebat. Jika rambut seseorang itu ditocang atau disanggul, sekiranya tidak sampai air ke dalamnya, tocang atau sanggul itu wajiblah dibuka. Bulu2 dalam lubang hidung pula, tidak wajib dibasuh kerana dianggap batin. Tetapi sekiranya, bulu2 di dalam hidung itu bernajis, ia wajiblah dibasuh.

Mengenai kuku pula, jika di dalam kuku ada kotoran yg boleh menghalang sampai air ke badan khususnya di bahagian bawah kuku, kotoran itu wajiblah dibuang. Membuang kotoran di dalam kuku itu pula boleh dilakukan ketika sedang mandi.

Tentang rambut yg diwarnakan pula selain inai, inilah yang merumitnya. Sebenarnya jika rambut seseorang itu diwarnakan dengan pewarna selain inai, mandi wajib seseorang itu tidak sah. Oleh itu, seseorang yang mewarnakan rambutnya dengan pewarna selain inai, jika dia hendak mandi wajib, dia mestilah membuang pewarna pada rambutnya terlebih dahulu. Tetapi untuk membuang pewarna itu pula bagaimana?.. Inilah yang rumitnya. Sedangkan pewarna pada rambut itu sebenarnya tidak boleh dibuang begitu mudah.

Yang menyebabkan mandi wajib orang yang menggunakan pewarna pada rambutnya tidak sah kerana pewarna itu akan menyalut rambutnya yang menghalang air sampai ke rambut. Ini berbeza dengan inai. Inai sebenarnya akan meresap ke rambut, tetapi pewarna pula akan menyalut rambut menyebabkan air terhalang ke rambut.

Tetapi dalam hal ini, jangan pula ada yang salah faham. Sebenarnya pewarna itu jika dikeluarkan sijil halal oleh JAKIM dan sekiranya pewarna itu tidak bernajis, bukanlah bermaksud menjadi tidak sah. Dalam hal ini, sukalah saya menyatakan bahawa sembahyang dan mandi wajib itu berbeza. Jadi, mestilah dipandang dari sudut yg berbeza.

Dalam hal ini juga, sukalah saya menyatakan, huraian mengenai rukun mandi wajib seperti yang telah saya nyatakan ini adalah merupakan perbezaan sah atau tidak mandi wajib. Jadi, ia perlulah diberikan perhatian yang lebih oleh umat Islam.

Mengenai sebab2 seseorang itu wajib mandi wajib pula, Ustaz Haji Mat Jais menegaskan, sebab2nya terdiri daripada 6 sebab. 3 sebab melibatkan lelaki dan perempuan iaitu kerana bersetubuh walaupun tidak keluar air mani, keluar air mani dan mati. Manakala 3 sebab lagi hanya melibatkan kaum perempuan sahaja, iaitu keluar darah haid, nifas dan melahirkan anak(wiladah) .

Mandi wajib boleh dilakukan di mana2 dengan menggunakan air mutlak sama ada air telaga, air paip, sungai laut dan tasik. Bagi pasangan suami isteri yang bersetubuh pula, mereka tidak semestinya mandi selepas bersetubuh, tetapi diwajibkan mandi ketika ingin beribadat.

Selepas bersetubuh pula, jika ia dilakukan pada waktu malam, jika tidak mahu mandi wajib, seelok2nya ambillah wuduk sebelum tidur itu adalah sunat, manakala tidak berwuduk sebelum tidur adalah makruh.

Cuaca gambar paling mengesankan!!!!


Melihat beberapa ikon cuaca yang pelik yang akan meninggalkan anda kagum!