Friday, 30 December 2011

KECILNYA MONYET NI!!!COMEL SUNGGUH!!!!REHAT MINDA KITA!!!!MONYET TERKECIL DI DUNIA

Smallest Monkey in the World

Smallest Monkey in the World

Smallest Monkey in the World

Smallest Monkey in the World

Smallest Monkey in the World

Smallest Monkey in the World

Smallest Monkey in the World

Smallest Monkey in the World

Smallest Monkey in the World


otak mereng boleh baca!!!!HE!HE!HE!HE!!!!!!!

Fakta Mereng Tapi Benar !!

1. Tahukah anda?..Apabila kita membuang air kecil, badan kita akan menjadi sejuk kerana telah melepaskan haba melalui bahan kumuh. Jika kita men’gencing’ orang lain, maka haba akan terlepas dari badan orang itu lalu kita akan dilempang olehnya.


2. Percayakah anda?..Wanita mengelipkan mata dua kali lebih kerap daripada lelaki dan jantung wanita juga berdegup lebih laju berbanding jantung lelaki. Tapi percayakah juga anda bahawa, lelaki selalu ada dua mata air dan jantung mereka juga berdegup dengan lebih laju jika diketahui oleh isteri.


3. Terdapat kira-kira 3,000 spesis pokok dalam setiap kawasan seluas 1.6 km persegi di hutan Amazon dimana jika seseorang bernama Amran memasuki kawasan itu, beliau berkemungkinan akan tersesat selama 3,000 jam jika tidak membawa kompas.


4. Uri Geller, ahli psikik terkenal yang dilahirkan pada 20 Disember 1946, mengatakan bahawa kebolehan luar biasa yang dimilikinya itu berasal dari planet Hoova dan kadangkala dia juga memekik sambil mengatakan yang dia adalah seorang Ultraman!.


5. Tahukah anda?..Manusia hanya menggunakan 10% daripada otaknya. Tetapi ini tidak bermakna baki 90% lagi perlu dibuang kerana jika dibuang sudah terbuktilah manusia itu dari jenis yang tidak ada otak!!.
Baca lagi untuk fakta-fakta yang boleh buat anda mereng.


6. Apabila marah, Tasmanian Devil (sejenis haiwan yang hidup di pulau Tasmanian, selatan Australia) akan bertukar warna menjadi kemerah-merahan. Bila Makcik Leha marah, wajahnya juga akan bertukar menjadi kemerah-merahan padahal mereka bukanlah dari spesies yang sama.


7. Gelas kaca pecah dengan kelajuan 4,827 km/j. Pecah Kaca, Pecah Gelas, Sudah Baca Harap Balas pula ialah ayat yang selalu diguna oleh budak-budak sekolah ketika bercinta.


8. Tahukah anda?..Otak kita mengandungi 80% air. Walaubagaimanapun..seseorang yang sudah lama tidak membuat hubungan kelamin bersama isteri akan mengalami satu sindrom yang berkaitan otak iaitu sindrom ‘masuk air’.


9. Tahukah anda?..Belang yg kita lihat pada harimau bukan sekadar pada bulunya tapi pada kulitnya. Belang pada lelaki berhidung belang pula bukan sekadar pada hidungnya, tapi juga pada bulu hidungnya.


10. Tidak ada satu pun perkataan yang bermula dengan huruf ‘W’ dalam bahasa Sepanyol. Sementara itu, hanya terdapat 12 huruf dalam bahasa Hawaii iaitu A,E,H,I,K,L,M,N,O,P,U dan W. Untuk pengetahuan juga, didalam Bahasa Inggeris dan Melayu mesti menggunakan ke semua huruf dari A-Z kecuali yang buta huruf kerana mereka tidak tahu membaca.


11. Hanya ada empat perkataan sahaja dalam bahasa Inggeris yang berakhir dengan bunyi-’dous’ iaitu tremendous, horrendous, stupendous dan hazardous. Ini membuatkan seseorang yang bernama Fidaus berasa bangga sekejap.


12. Tahukah anda?..Di negara Norway, terdapat sebuah tempat di panggil Hell (neraka) manakala kalau kita berbuat jahat selalu, tempat yang kita akan pergi juga bernama Hell.


13. Menurut kajian ahli sains, secara puratanya, kita akan berhenti bercakap setiap tujuh minit. Tetapi menurut seorang ahli sains yang lain yang bisu sejak lahir, secara puratanya, dia tidak boleh langsung bercakap seumur hidupnya.


14. Siapakah Thomas Mapother?? Lelaki itu adalah pelakon tampan, Tom Cruise, sebelum dia menukar namanya. Siapakah pula Latiff Sufian?? Lelaki itu pula ialah cuma seorang tukang kebun di Sekolah Rendah Kampung Kerinchi.

Random Animals in the News

15. Untuk mengekalkan suhu sejuk, burung unta akan mengencingkan kakinya sendiri supaya ia akan berasa sejuk apabila air itu menyejat. Anda juga boleh berbuat demikian jika hendak berbau hancing.


16. Dipetik dari kenyataan sebuah majalah, tembakau membunuh lebih ramai rakyat Amerika (seramai 450,000 orang) setiap tahun berbanding alkohol, kokain, heroin, homisid, bunuh diri, kemalangan kereta, kebakaran dan AIDS. Untuk menyembunyikan rasa takut dikalangan orang-orang kaya pula, majalah tersebut tidak berani untuk mengatakan bahawa tembikar yang di beli dengan harga yang mahal juga mampu membunuh jika dihentak dikepala dengan kadar yang kuat.


17. Tomato dan Timun adalah buah-buahan ya, bukan sayur. Taugeh dan Sawi pula ialah nama samaran pelukis majalah kartun Ujang ya, bukan Utopia.


18. Agensi keselamatan antarabangsa mengatakan jangan takut untuk menaiki kapal terbang kerana ia merupakan alat pengangkutan yang paling selamat. Ia jauh lebih selamat berbanding motosikal, bas, kereta api dan kereta. Akan tetapi agensi itu mungkin terlupa akibat jikalau kapal terbang itu terhempas ke atas jalanraya dan menimpa semua orang yang menaiki kenderaan yang disebut tadi adalah kebarangkaliannya akan hancur lebur.


19. Jangan terkejut, kalau diceraikan satu per satu dan kemudian disusun semula, seluruh batu yang terdapat pada Tembok Besar China, cukup untuk mengelilingi bumi pada garisan khatulistiwa dengan ketinggian 2.5 meter dan jangan terkejut dengan penceraian artis-artis tempatan kerana itu semua publisiti murahan yang dapat menaikan populariti pada carta bintang paling popular.


20. Mengikut fakta, sebelum era Masihi, terdapat satu perkidmatan ‘pos laju’ menggunakan kuda di Parsi. Posmennya akan memakai pengikat kepala dan menghantar surat tersebut merentasi Asia, beratus-ratus km tanpa henti. Mengikut akta pula, seorang Posmen yang menaiki EX5 merah dari Pos Malaysia, jika selalu berhenti-henti minum kopi di kedai mamak boleh diberhentikan kerja serta-merta.


21. Dianggarkan sel kulit yang mati yang hilang sepanjang hayat kita cukup untuk mengisi lapan beg tepung seberat tiga kilogram dan tepung itu kalau di buat roti canai, rasanya amat lazat jika dimakan bersama-sama dengan kari kepala ikan.
 
Mother of the Day

 

22. Ini adalah benar, ngauman seekor singa mampu didengari sejauh 3 km kecuali orang yang pekak walaupun dia hanya berada 3 cm sahaja dari singa tersebut.


23. Permukaan bumi adalah seluas 153,295,000 km persegi manakala orang yang jauh perjalanannya sewaktu berkelana seperti Azroy dari filem Gila-Gila Remaja pula hanya mendapat luas permandangan memandangkan dia hanya mengelilingi Kuala Lumpur sahaja.


24. Tahukah anda?..Seekor lembu kentut sebanyak 200 kali lebih banyak berbanding manusia. Tetapi ini tidaklah ada apa-apa berbanding dengan kentut seorang manusia yang bernama Faizal, tidak berbunyi

Thursday, 29 December 2011

TAK HAIRANLAH KALAU VINCENT RAJ KE,SAMY KE,ATAU MANOHARAN HINA AGAMA KITA,TUNJUK ISYARAT LUCAH KAT KALIMAH ALLAH,SEBAB KITA DAH TAHU SETAKAT MANA TAHAP PEMIKIRAN MEREKA!!!!!

18sx - Berbogel Semata-mata Untuk Menyucikan Dosa

Sekiranya anda teringin menyaksikan jutaan orang dalam satu-satu masa bertelanjang bulat, datanglah ke perayaan Kumbh Mela di India :p . Kumbh Mela adalah sebuah ritual ziarah yang dilaksanakan oleh umat Hindu di India setiap 12 tahun sekali. Perayaan berikutnya pula akan hanya disambut pada tahun 2022.

Tradisi ziarah ini meliputi 4 lokasi: Allahabad (Prayag), Haridwar, Ujjain dan Nashik di India. Ziarah 12 tahun sekali ini dinamakan juga Maha Kumbh Mela (Kumbh Mela Besar) yang dilaksanakan di Prayag, yang dihadiri sehingga 60 juta orang. Hingga saat ini, inilah satu-satunya tradisi yang berjaya mengumpulkan pengunjung paling banyak di dunia dalam satu waktu sekaligus.
Sama sekali tidak ada rasa segan ketika jutaan orang berjalan dalam keadaan bogel melintasi sungai Gangga yang merupakan sungai suci bagi masyarakat India. Kumbh Mela adalah ziarah utama di mana orang-orang, terutama orang-orang suci (Sadhu), melakukan perjalanan jauh dan bertahan dengan ketidak-selesaan fizikal mereka. Dengan ritual ini, mereka berkesempatan untuk menyucikan dosa-dosa mereka. 
Penganut Hindu yang taat sangat percaya bahawa Sungai Gangga memegang kekuasaan untuk menghilangkan dosa-dosa masa lalu. Sungai itu juga dianggap mampu membebaskan individu dari kitaran hidup dan mati (moksha) dan membawa mereka lebih dekat dengan yang maha tinggi (Braham).

Anil Sharma, seorang pengacara yang menghadiri perayaan 'mandi bogel' mengatakan, "Kerana sesuai dengan jalannya bintang, maka selama Kumbh, semua perkara baik yang anda lakukan akan berlipat ganda dan dihapuskan dosa-dosa." Sebab menurut astrologi Hindu, Mela Kumbh terjadi setiap kali planet Jupiter memasuki Aquarius dan Matahari memasuki Aries.  


Sementara itu, ada mitologi yang agak berbeza disebalik perayaan Kumbh Mela ini. Sastra Hindu kuno mengatakan bahawa telah terjadi perang antara dewa-dewa dan roh-roh jahat dengan menggunakan nektar (madu) yang diperlukan untuk mencapai keabadian. Selama konflik ini, empat titisan madu tumpah ke Bumi dan mendarat di empat kota yang disebutkan di atas.Namun, tidak semua orang yang menghadiri perayaan tersebut bertelanjang. Beberapa orang diantaranya masih memakai pakaian, sementara yang lain hanya mengoleskan tubuh mereka dengan abu.
 
 
 

SANTAI MATA:WAJAH-WANITA YANG BOLEH BIKIN PEMIMPIN POLITIK TERSUNGKUR!!!!!!

  Actress Rooney Mara
Girl with the Dragon Tattoo
IMAN TAK KUAT JANGAN TENUNG MATANYA
Girl with the Dragon Tattoo
SYAITAN SENTIASA BERGAYUT DI SELURUH TUBUHNYA UNTUK MELEMAHKAN IMAN LELAKI
Girl with the Dragon Tattoo
PADUAN ALAM DAN MANUSIA MELAHIRKAN SENI YANG TAK TERUNGKAI
Girl with the Dragon Tattoo
MATA BERHANTU KEPADA JANTAN MIANG BINATANG JALANAN

Girl with the Dragon Tattoo

Girl with the Dragon Tattoo

AWAS MANUSIA AKAN PERJANJIAN SYAITAN INI!!!!!!!

AWAS MANUSIA!!!


10 Permintaan Syaitan Yang Dikabulkan

Incredible Fantasy Images
Ini sebuah cerita renungan yang wajib dibaca. Ceritanya Rasulullah sedang berbicara kepada iblis dan bertanya apa saja permintaan iblis yang sampai saat ini dikabulkan Allah SWT.

Ada 10 permintaan iblis yang dikabulkan Allah.

Nabi Muhammad : Berapa hal yang kau pinta dari Tuhanmu?

Syaitan : 10 perkara.

Nabi Muhammad : Apa perkaranya?


Syaitan :


1. Aku minta agar Allah membiarkan aku berbagi dalam harta dan anak manusia,
Allah mengizinkan.


Allah berfirman : “Berbagilah dengan manusia dalam harta dan anak. dan janjikanlah mereka”, tidaklah janji setan kecuali tipuan.” (Al-Isra :64)
“Harta yang tidak dizakatkan, aku makan darinya. Aku juga makan dari makanan haram dan yang bercampur dengan riba, aku juga makan dari makanan yang tidak dibacakan nama Allah.


2. Aku minta agar Allah membiarkan aku ikut bersama dengan orang yang berhubungan dengan isterinya tanpa berlindung dengan Allah, maka syaitan ikut bersamanya dan anak yang dilahirkan akan sangat patuh kepada syaitan.


3. Aku minta agar dapat ikut bersama dengan orang yang menaiki kenderaan bukan untuk tujuan yang halal.


4. Aku minta agar Allah menjadikan bilik mandi sebagai rumahku.


5. Aku minta agar Allah menjadikan pasar sebagai masjidku.


6. Aku minta agar Allah menjadikan syair sebagai kitabku.


7. Aku minta agar Allah menjadikan pemabuk sebagai teman tidurku.
8. Aku minta agar Allah memberikanku saudara, maka Ia jadikan orang yang membelanjakan hartanya untuk maksiat sebagai saudaraku.
Allah swt berfirman,
“Orang -orang boros adalah saudara – saudara syaitan. ” (Al-Isra : 27).


9. Aku minta agar Allah membuatku boleh melihat manusia sementara mereka tidak boleh melihatku.


10. Dan aku minta agar Allah memberiku kemampuan untuk mengalir dalam aliran darah manusia.


Allah menjawab, “silakan”, dan aku bangga dengan hal itu hingga hari kiamat.
Sebahagian besar manusia akan bersamaku di hari kiamat.”
Incredible Fantasy Images
Iblis berkata : “Wahai Muhammad, aku tidak boleh menyesatkan orang sedikitpun, aku hanya boleh membisikkan dan menggoda. Jika aku boleh menyesatkan, tidak akan tertinggal seorangpun…!!!

Sebagaimana dirimu, kamu juga tidak boleh memberikan hidayah sedikitpun, engkau hanya Rasul yang menyampaikan amanah. Jika kau boleh memberi hidayah, tidak akan ada seorang kafir pun di muka bumi ini. Kau hanya boleh menjadi penyebab untuk orang yang telah ditentukan sengsara hidupnya.
Orang yang bahagia adalah orang yang telah ditulis bahagia sejak di perut ibunya. Dan orang yang sengsara adalah orang yang telah ditulis sengsara semenjak dalam kandungan ibunya.”


Rasulullah SAW lalu membaca ayat :
“Mereka akan terus bergaduh kecuali orang yang dirahmati oleh Allah SWT” ( Hud :118 – 119)
“Sesungguhnya ketentuan Allah pasti berlaku” (Al-Ahzab : 38)
Incredible Fantasy Images
Iblis lalu berkata:
“Wahai Muhammad Rasulullah, takdir telah ditentukan dan pena takdir telah kering. Maha Suci Allah yang menjadikanmu pemimpin para nabi dan rasul, pemimpin penduduk syurga, dan yang telah menjadikan aku pemimpin mahluk mahluk celaka dan pemimpin penduduk neraka. aku si celaka yang terusir, ini terakhir yang ingin aku sampaikan kepadamu. dan aku tak berbohong.”


Sumber: http://amataman.blogspot.com/

Wednesday, 28 December 2011

MUKA BIADAP!KALAU JUMPA BUDAK INI,ORANG ISLAM WAJIB TUMBUK MUKA DIA!!!!

BUDAK INI KALAU JUMPA TUMBUK AJE MUKA DIA SEBAB  BIADAP SANGAT.


 
ISYARAT LUCAH YANG MENGHINA KALIMAH ALLAH
KALAU AKU JUMPA BINATANG GAMPANG NI SAH AKU TUMBUK MUKA DIA.
KELING PARIYA NI PATUT DIAJAR.

HARAPKAN MENTERI AMARAN AMBIL TINDAKAN KENA TUNGGU DIA MENINGGAL DUNIA DULU BARU DIA NAK BERTINDAK.DAH JADI HANTU BARU NAK BERTINDAK TAK ADA GUNANYA.KELING GAMPANG KAT ATAS TU BACA JAMPI MANTRA TERUS HANTU MENTERI AMARAN LARI LINTANG PUKANG.

KITA LAH YANG PERLU BERTINDAK KALAU TIDAK KELING NI AKAN BERTAMBAH BERANI DAN AKAN TERUS MENGHINA AGAMA KITA.

KALAU TAK ADA ORANG NAK BERI FATWA BIAR AKU BERI FATWA.FATWA MUDAH:

KELING DI ATAS WAJIB DIBELASAH!!!SEKURANG-KURANGNYA SEPARUH MATI.MEMBELASAH DIA KITA AKAN DAPAT PAHALA FISABILLILLAH.KALAU TAK BELASAH KAU ORANG AKAN TERGELINCIR AKIDAH.TERMASUKLAH KAU ORANG DALAM KALANGAN ORANG YANG KUFUR!!!!!!!!!!!(INI FATWA HANGAT HATI)

 Rupa-rupanya masih ada pihak yang cuba megeruhkan keadaan dan memangkin konflik antara agama di Malaysia ini. 

Harap pihak berkuasa yang duduk sebagai Menteri KDN termasuklah para jejuaknya  siasatlah segera siapakah manusia Dajal di atas.Jangan jadi seperti hari itu, bila ada sepasukan Dajal datang ke Putrajaya dikatakan tidak perlu ambil tindakan sebab 'bilangannya tak ramai' Ini bukan soal ramai atau tidak tetapi soal MARUAH

SILA AMBIL TINDAKAN SEGERA!KALAU PIHAK LAIN YANG DAPAT DULU MAMAT ITU,TAK TAU LAH APA AKAN JADI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

TEPUK DADA TANYA IMAN!

SANTAI: SENI PUISI KREATIF!

A Mother's Farewell to Her Children.....

When I must leave you for a little while,
Please do not grieve and shed wild tears,
And hug your sorrow to you through the years,
But start out bravely with a gallant smile;


And for my sake and in my name,
Live on and do all things the same,
Feed not your loneliness on empty days,
But fill each waking hour in useful ways,

Reach out your hand in comfort and in cheer,
And I in turn will comfort you and hold you near;
And never, never be afraid to die,
For I am waiting for you in the sky!


By: Helen Steiner Rice

MUNGKIN INILAH ANTARA WAJAH-WAJAH AL MASEHI DAJJAL YANG AKAN TURUN KE DUNIA MEMBANTU DAJJAL SEDIA ADA UNTUK BUAT HURU-HARA!!!!

      KITA HURU HARAKAN DUNIA 
Incredible Fantasy Images
PANGLIMA DAJJAL BERKUDA.

Incredible Fantasy Images
RAJA DAJJAL

Incredible Fantasy Images
DAJJAL SAMSENG

Incredible Fantasy Images
DAJJAL MAHASISWA

Incredible Fantasy Images
MAHARAJA DAJJAL BERSEMAYAM DI SINGGAHSANA

Incredible Fantasy Images
DEWAN UNDANGAN NEGERI DAJJAL

Incredible Fantasy Images
MURSIDUL AM DAJJAL


Incredible Fantasy Images
PRESIDEN DAJJAL
Incredible Fantasy Images
KETUA ANGKATAN MUDA DAJJAL

Incredible Fantasy Images
PENCERAMAH DAN TUKANG PROPA TERKENAL DAJJAL

Incredible Fantasy Images
ISTANA MAHARAJA DAJJAL

Incredible Fantasy Images
KETUA WANITA DAJJAL


Incredible Fantasy Images
KENDERAAN DAJJAL

Incredible Fantasy Images
RAJA LIWAT DAJJAL


HUKUMAN YANG PENUH PENYEKSAAN!!!

10 Hukuman Mati Paling Kejam Di Dunia1) Ditanam Hidup-hidup

Hukuman ini telah digunakan kepada individu ataupun secara kelompok.Mangsa biasanya diikat dan kemudian ditempatkan dalam sebuah lubang dan ditanam. Salah satu yang paling terkenal adalah pembunuhan ketika Perang Dunia II semasa tentera Jepun menanam hidup-hidup warga sipil China.Tahukah korang berapa mangsa yang ditanam hidup-hidup ? Mengikut info,hampir 10,000 orang telah ditanam hidup2 dalam tanah!mai !..kejam siott..


2) Snake Pit

ini adalah salah satu lagi bentuk Penyiksaan yang boleh dikatakan kejam dan ngeri. Narapidana dilemparkan ke dalam lubang dalam dengan ular berbisa.Beberapa pemimpin terkenal dikatakan mati dengan cara ini termasuklah Ragnar Lodbrok, panglima perang Viking, dan Gunnar Raja Burgundi.


 
3) Cakar Sepanyol

Penyiksaan ini umumnya digunakan di Eropah selama Abad Pertengahan. Digunakan untuk merobek kulit mangsa, senjata ini boleh robek melalui apa pun, termasuk otot dan tulang.Mangsa diikat telanjang, kadang-kadang di depan umum.Bentuk penyiksaan ini biasanya dimulakan pada tungkai kaki dan hanya menyiksa leher dan wajah saja.


4) Dihiris Perlahan Lahan

Ling Chi, diterjemahkan sebagai “lambat mengiris” atau “kematian yang masih tersisa” itu digambarkan sebagai kematian dengan seribu luka. Penyiksaan seperti ini bermula pada tahun 900 M sampai tahun 1905, bentuk penyiksaan dengan cara ini perlahan-lahan membuat luka dan menghilangkan beberapa bahagian tubuh, memperpanjang hidup mangsa penyiksaan selama mungkin.


5) Dibakar

Kematian dengan membakar telah digunakan sebagai suatu bentuk hukuman mati selama berabad-abad dan sering dikaitkan dengan kejahatan seperti pengkhianatan dan sihir. Sekarang ini dianggap sebagai hukuman yang kejam.Sebelum abad ke-18, yang dibakar pada tiang panjang adalah amalan umum.Mangsa diikat dan dibakar dihadapan orang ramai yang menyaksikan hukuman ini.


 
6) Necklacing

Hukuman ini banyak dilakukan di Afrika Selatan.Necklacing sayangnya masih sangat umum hari ini. Necklacing dimasukkan pada mangsa dan lengan, dan kemudian dibakar. Necklacing dasarnya menyebabkan tubuh akan berubah menjadi meleleh.


7) Dipijak Gajah

Di Asia Selatan dan Asia Tenggara,Gajah telah menjadi bentuk hukuman mati selama ribuan tahun.Haiwan in dilatih untuk melaksanakan dua cara. Perlahan-lahan, dalam cara yang berkepanjangan, menyiksa atau menghancurkan, yang menewaskan mangsa dengan sekelip mata.Pembunuhan dengan gajah ini berguna untuk mempertinggi rasa takut kepada rakyat jelata, membuktikan bahawa mereka bahkan memiliki kemampuan untuk mengendalikan binatang liar.


 
8) Guillotine
 
Guillotine adalah salah satu bentuk penyiksaan yang paling terkenal .Terdiri dari pisau tajam diikatkan pada tali, kepala mangsa diletakkan di tengah-tengah bingkai dan kemudian pisau dijatuhkan dan menyebabkan orang yang dipenggal mati serta merta!


 
9) Digantung, ditusuk, dan dicincang

Hukuman ini biasanya dijalankan kepada seorang pengkhianat di Inggris.Mangsa akan digantung, ditarik dan dipotong-potong pada abad pertengahan.Hukuman ini telah dihapuskan pada tahun 1814.

Prosesnya hukuman ini dijalan :

a)Mangsa diseret pada bingkai kayu yang disebut rintangan ke tempat penyiksaan akan dijalankan.
b)Mangsa digantung dengan leher untuk waktu yang singkat sampai hampir mati.
c)Isi perut dan alat kelamin mangsa dibakar. Akhirnya, tubuh terbelah menjadi empat bahagian yang terpisah dan selepas itu kepala mangsa akan dipenggal!


 
10) The Brazen Bull
 
The Brazen Bull dikenali juga dengan Banteng Sisilia merupakan salah satu bentuk penyiksaan paling kejam.Dimulakan di Yunani kuno, kuningan padat dilemparkan ke dalam bentuk banteng kosong, dengan pintu di bahagian samping yang terbuka dan terkunci.

Untuk memulakan penyiksaan,Mangsa ditempatkan dalam banteng kuningan dan api telah dinyalakan dibawahnya. Api logam dipanaskan sampai benar-benar kuning, menyebabkan mangsa di kukus sampai mati.Banteng itu direka sedemikian rupa supaya jeritan mangsa akan terdengar sebagai sebuah muzik.